Škoda Latvijā uzstāda jaunu pārdošanas rekordu 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Škoda | 22.janvāris 2019 10:14

ŠKODA zīmols Latvijā 2018. gadā sasniedza augstākos automašīnu piegāžu rādītājus pēdējo 10 gadu laikā. ŠKODA Latvijā pērn klientiem piegādāja 1322 vieglās automašīnas, kas nodrošina 7,8% tirgus daļu un ļāva pakāpties no piektās vietas 2017. gadā, uz trešā populārākā un pirktākā zīmola pozīciju 2018. gadā.

“2018. gadu ŠKODA Latvija iesāka piesardzīgi, taču ar katru mēnesi kāpinot jauno auto reģistrācijas, rezultātā sasniedzot vērā ņemamus rādītājus. Jāpiemin, kad ŠKODA turpina attīstīt savu partneru tīklu Latvijā, un šie rezultāti tika sasniegti pateicoties vienīgajam dīlera centram Rīgā – Green Motors, kā arī 2018.gada rudenī ŠKODA partneru tīklam pievienojās dīleris Valmierā – Mūsu Auto Valmiera,” uzsver “Auto 100” Latvijas filiāles vadītājs Māris Jansons.

Kopumā, no reģistrētajām 1322 ŠKODA automašīnām, 2018. gadā 125 ir ŠKODA FABIA, kas sastāda 9% no visiem reģistrētajiem ŠKODA modeļiem. ŠKODA RAPID - 94 piegādes klientiem vai 7% no kopskaita. Katra trešā reģistrētā ŠKODA ir praktiskā un ietilpīgā OCTAVIA ar 460 reģistrācijām un ierindojas pirmajā vietā starp visiem ŠKODA modeļiem. Otro vietu popularitātes ziņā ieņem lielākais zīmola krosovers KODIAQ ar 244 (18%) reģistrācijām un uzreiz aiz tā seko kompaktklases apvidus auto, kurš tirgū tika ieviests pašā gada sākumā – KAROQ, kas neapstrīdami ar katru mēnesi iekaro savu popularitāti klientu vidū un jau nonācis 232 (18 % no kopējā ŠKODA modeļu skaita) klientu lietošanā. Uzreiz aiz TOP3, kā ceturtais populārākais ŠKODA modelis, 2018. gadā ierindojas zīmola flagmanis ŠKODA SUPERB, kam veiktas 167 (13%) reģistrācijas un būtiski uzlabojis savas pozīcijas (+80% salīdzinājumā ar 2017.gadu) Latvijas vidējās klases segmentā.

Arī globāli ŠKODA 2018. gads ir bijis rekorda piegādes gads, kur zīmols piegādājis 1.253.700 auto, kas ir par 4,4% vairāk nekā 2017. gadā. ŠKODA spējusi veikt piegāžu pieaugumu visos savos galvenajos tirgos pasaulē un nemainīgi Ķīnas tirgus ir bijis lielākais ar 341.000 (+4.9%) automašīnām, tam sekojot Vācijai ar 176.600 automašīnām un mājas tirgus – Čehijas Republika ar 93.600 piegādēm. Populārākais modelis ar 388.200 piegādātām automašīnām ir ŠKODA OCTAVIA, tam seko RAPID ar 191.500 un FABIA ar 190.900 piegādātām automašīnām.

Latvijas jauno vieglo automobiļu tirgus (reģistrācijas) 2018. gadā auga par 1%, attiecībā pret iepriekšējo gadu, un kopā tika reģistrētas 16 879 automašīnas. Pieaugums kopumā nav liels, bet jāņem vērā, ka pērn Latvijā netika izsludināti ievērojami valsts iepirkumi attiecināmi uz nozari, kas būtiski ietekmē kopējo auto tirgu. Tajā pašā laikā automašīnu piegādes privātpersonām pieauga par 9% salīdzinājumā ar 2017.gadu, kas ir pozitīvs indikators kopējās pirktspējas situācijas uzlabošanās Latvijā.

Lai arī daudzi nozares eksperti dīzeļdzinējiem spožu nākotni neprognozē un lielu lomu paredz elektroautomobiļu ienākšanai mūsu ikdienā, dīzeļu dzinēju tehnoloģija joprojām ieņem nopietnu tirgus daļu Eiropā un it īpaši Latvijā.  Pēc statistikas datiem Latvijā 2018. gadā 40% (43% 2017.gadā) jauno auto reģistrēti tieši ar dīzeļdzinēju. Šīs nelielās izmaiņas vairāk saistītas ar vairāku zīmolu produktu piedāvājuma struktūras izmaiņām, kur dīzeļa dzinēji tiek izņemti no piedāvājuma. ŠKODA klientu vidū dīzeļdzinēji ir ļoti populāri un turpat katrs otrais jaunais ŠKODA automobilis ir ar dīzeļa dzinēju. ŠKODA arī turpmāk piedāvās dīzeļa dzinējus savā modeļu klāstā, kā vienīgo izņēmumu minot jauno FABIA, jo šajā segmentā dīzeļa dzinēju pieprasījums ir niecīgs. Šo degvielas veidu joprojām kā izdevīgāko un efektīvāko izvēlas lielu autoparku īpašnieki, kā arī lietotāji, kas gadā veic ievērojamus attālumus.

 

 
Visi komentāri
 
felix65 23.janvāris 2019 11:34
0 0 Atbildēt

Kā ar krāsu? Vairs nelobās nost?

jjjj 23.janvāris 2019 15:48
0 0 Atbildēt

Mums pakāpās no piektās uz trešo pirktāko automašīnu, bet it kā Igaunijā Škoda esot pirmajā vietā pirktāko, jauno automašīnu vidū.

felix65 - mums ir divas Škodas, bet vēl neesmu manījis problēmas ar krāsu. Tātad - iesaku

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 3

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti