Lielākie vētras postījumi bija uz Valmieras šosejas; LVC pateicas dienestiem par saliedētu un operatīvu darbu

 

Foto: Latvijas Valsts Ceļi

Latvijas Valsts Ceļi | 12.jūnijs 2019 11:35

Vakardienas vētras laikā un pēc tās valsts autoceļu tīklā visvairāk kritušo koku bija uz Valmieras šosejas (A3), kur periodā no plkst. 22.42 līdz plkst. 00.21 viens pēc otra krita vairāki koki, kā arī uz Ventspils šosejas (A10), kur arī krita vairāki koki, kuri sabojāja arī ceļa aprīkojumu

Lai atbrīvotu ceļu un atjaunotu satiksmi, notikumu vietās strādāja gan autoceļu uzturētāji – VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Uz Valmieras šosejas gan uzturētāji, gan glābēji vētras sekas likvidēja vairākas stundas, jo stihija neatkāpās un koki krita vairākkārt ilgākā laika periodā.

"Pateicoties saliedētam uzturētāju un glābēju darbam, ceļu caurbraukšana tika nodrošināta maksimāli operatīvi. Vētra, kādu piekrastē piedzīvojām vakar, nav bieža parādība, bet dienesti nodemonstrēja, ka ir gatavi arī šādiem izaicinājumiem. Pateicos LAU un VUGD kolēģiem par darbu!," norāda VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

LVC Satiksmes informācijas centrs, kas darbojas diennakts režīmā, visu nakti bija saņēmis zvanus no ceļu lietotājiem par vēja gāztajiem kokiem un darbojās ciešā saziņā ar uzturētājiem. Tas, kādi postījumi ir bijuši uz mazākas nozīmes valsts autoceļiem, patlaban vēl tiek apkopots. Vētras laikā kritušo koku dēļ satiksme vakar vakarā un naktī bija traucēta uz vairākiem galvenajiem autoceļiem: uz Valmieras šosejas (A3) posmā no 15. līdz 20. kilometram, uz Ventspils šosejas (A10) posmā no starp Pūri un Tukumu, kā arī uz Vidzemes šosejas (A2) divās vietās posmā no 55. līdz 59. kilometram.

Vakardienas notikumi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un Vidzemē:

Plkst.20:54 saņemta ziņa, ka uz Ventspils šosejas (A10) starp Pūri un Tukumu, sagāzušies koki, ceļš tika nobloķēts. Jau plkst. 21:16 LAU nodrošināja, ceļš daļēji atvērts satiksmei. Plkst. 21:57 satiksme uz šosejas tika pilnībā atjaunota.       
                            

Plkst. 22:25 saņemta ziņa par koku pāri reģionālajam autoceļam Ragana–Turaida (P7) pretī Krimuldas baznīcai, satiksme tika daļēji bloķēta. Plkst. 00:37 LAU koku novāca un satiksme tika pilnībā atjaunota.                                                                                     
                       

Plkst. 22:42, saņemta informācija par pārgāzušos koku pār Valmieras šoseju (A3), apmēram 19.-20. km., satiksme bloķēta pa vienu joslu Rīgas virzienā. LAU uzsāka darbu, taču krita vairāki citi koki, darbos iesaistījās arī VUGD, vēl plkst. 00:21 saņemtas ziņas par koku uz šosejas posmā ap 15.-16. km., satiksme tur tika pilnībā bloķēta. Līdz plkst. 01:37 turpinājās abu dienestu darbs, līdz satiksme tika pilnībā atjaunota.
 

Plkst. 23:03 saņemta informācija par pārgāzušos koku pāri Vidzemes šosejai (A2) divās vietās posmā no 55. līdz 59. kilometram. Koks, kas bija bloķējis satiksmi, VUGD uzraudzībā tika operatīvi novākts ar baļķu vedēja palīdzību un satiksme pilnībā atjaunota.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti