PAPILDINĀTS 16.08 ar Jūrmalas domes atbildi; "Ierēdni nesēdi autā", gandrīz kārtējā avārija Jūrmalas ierēdņu neizdarības dēļ (+ VIDEO) 2.daļa 19

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 14.augusts 2019 13:25

Jūrmalā notiek ceļu remontdarbi, taču nepārdomāti izvietoto ceļazīmju dēļ šajā posmā avārijas situācijas var rasties "uz līdzenas vietas".

Dubultos Z.Meierovica prospektā notiek (turpinās) ceļa remonts, tādēļ satiksmes kustība tiek novirzīta pa vienu ielas pusi, kur agrāk bija vienvirziena satiksme ar 2 joslām. Vakar (13.augustā) redzamajā posmā tika palaista satiksmes organizācija divos virzienos pa divu joslu ceļu.

Dzeltenās nepārtrauktās līnijas nav, zīmes, kas norāda par vienvirziena kustības neesamību arī nav, ceļa zīme, kas norāda par satiksmes organizāciju divos virzienos arī nav, zīme, kura aizliegtu apdzīt arī nav...

Tādēļ nav brīnums, ka bīstamas situācijas remonta zonā rodas ik pa brīdim.

Oskars Irbītis, satiksmes un drošības eksperts: "Diezgan tipiska situācija uz Latvijas ceļiem - remontu laikā tiek mainīta satiksmes organizācija, bet netiek padomāts par visiem aspektiem. Šajā gadījumā būtu nepieciešams uzstādīt arī ceļazīmi "apdzīt aizliegts", lai kādam neienāktu prātā veikt apdzīšanas manevru, kur horizontālais apzīmējums to neaizliedz."

 
Ēriks Griģis, iAuto eksperts: "Noskatoties video, man rodas jautājums, kāpēc Jūrmalas pašvaldības Transporta komisijā nav neviena, kas varētu spriest par satiksmes drošību un spētu dot kādu padomu satiksmes organizācijā.
Ja satiksmes organizācija uz ceļa ir tāda, kādu to redzu video klipā, tad transportlīdzekļa vadītājs ir tas, kas izpilda tiesību aktos noteiktās prasības un reizē izlabo pašvaldības pieļautās kļūdas vai neizdarību.
 
1. Vispirms vispārīgie pārkāpumi no Ceļu satiksmes likuma IV nodaļas:
  • "...19.pants. Ceļu satiksmes dalībnieku vispārīgie pienākumi un tiesības
  • (1) Ceļu satiksmes dalībniekiem ir jāizpilda šā likuma, Ceļu satiksmes noteikumu un citu normatīvo aktu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes dalībnieku pienākumus; ...
  • (3) Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus. ..."
  • Satiksmes noteikumu pārkāpējs nenodrošināja citu transportlīdzekļu tiesiskās paļāvibas principu, atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 19.pantā noteiktajam: "...(4) Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības. ..."
2. Tad redzamie pārkāpumi no Ceļu satiksmes noteikumu 10. nodaļas:
  •  "...107. Pirms apdzīšanas sākuma transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par to, vai:
  • ... 107.3. apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi;
  • 107.4. pēc apdzīšanas viņš varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā (brauktuves pusē), netraucējot apdzenamo transportlīdzekli. ...
  • 109. Aizliegts apdzīt šādās vietās:
  • ...109.4. augšupceļu beigās, bīstamos pagriezienos un citos ceļa posmos, kur redzamību ierobežo apturēti transportlīdzekļi, ēkas, apstādījumi u. tml. ..."

iAuto rīcība ir informācija, ka šorīt (14.08.2019) pirms remontdarbu zonas notika neliels ceļu satiksmes negadījums virzienā uz Rīgu. Vainīgi autovadītāji un autovadītājas!!! 

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Ja ir 2.daļa, tad jautājums pašiem mums iAuto, kur ir 1.daļa? Mēs nofilmējām neizdarības un rupjos pārkāpumus, kad sākās ceļa remonti šajā posmā jūnijā un jūlijā, bet nepublicējām. Nepublicējām, jo domājām, cik var strīdēties, negribās tās negatīvās emocijas. Cerējām, gan jau izlabos, ierēdņi saņem algas par savu darbu..., bet beigās paši gandrīz iekļuvām avārijā."

Būs jāsāk kampaņa vērsta uz ierēdņiem - "Nesēdi autā"!

PAPILDINĀTS 14.08. plkst 18:00 ar VAS Latvijas Valsts ceļi sabiedrisko attiecību projektu vadītājas Ievas Niedras atbildi iAuto par video redzamo situāciju:

"Latvijas Valsts ceļi Rīgas nodaļa ir saskaņojusi satiksmes organizācijas shēmu Jūsu video redzamajā objektā.
Pagaidu zīmes uzliktas atbilstoši saskaņotajai darba vietas aprīkojuma shēmai, tomēr nav uzkrāsots dzeltenais pagaidu horizontālais apzīmējums, kā tam saskaņā ar shēmu vajadzēja būt.

Paldies par atsūtīto video, pamatojoties uz tajā redzēto LVC Rīgas nodaļas speciālisti vērsīsies pie būvdarbu veicēja ar prasību papildināt satiksmes organizāciju ar dzelteno horizontālo marķējumu.

Būvdarbus veic SIA ‘’Jūrmalas ūdens’’."

PAPILDINĀS 16.08 ar Jūrmalas pilsētas domes mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieces Elitas Cepurītes atbildi:

"Z.Meirovica prospekta ēkas nr. 17 rajonā tika veikti neatliekami kanalizācijas kolektora remontdarbi, vienlaikus novēršot arī atklājušos trūkumus ūdensvadā.

Šobrīd visi darbi ir pabeigti un pēc asfaltbetona seguma atjaunošanas tuvākajā laikā tiks arī atjaunota satiksme Z. Meirovica prospektā.

Remontdarbu laikā satiksme tika organizēta saskaņā ar AS “Latvijas valsts ceļi” saskaņotu satiksmes organizācijas shēmu. Diemžēl papildu informācijas un brīdinošo ceļa zīmju izvietošana šajā vietā ir ierobežota, jo pirms satiksmes ierobežojuma vietas tuvu atrodas autobusu pieturas, krustojumi un stāvvietas."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Bīstamas atrunas no Jūrmalas domes puses, jo mēģina ar meliem attaisnot savu neizdarību. Mēs taču redzam, ka pagaidu zīmes ir uzstādītas un autobusa pietura tām netraucēja. No Latvijas Valsts ceļu atbildes saprotam, ka bija jābūt dzeltanajai nēpārtrauktajai līnijai, kur aizies šeit ietaupītā nauda uz satiksmes drošības rēķina? Skumjākais šajā piemērā ir tas, ka šie pārkāpumi ir sistemātiski un šo kļūdu un neprofesionalitātes dēļ cieš autovadītāji un autovadītājas." 

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aleksandrs 14.augusts 2019 18:10
32 1 Atbildēt

Mārim Ozoliņam sveiciens no traffic.lv

(jo domājām, cik var strīdēties, negribās tās negatīvās emocijas. Cerējām, gan jau izlabos, ierēdņi saņem algas par savu darbu...)

Precīzi tas, ko mēs domājām. Mēs beidzām mūsu nodarbošanos, jo gribējām dzīvot dzīvi pozitīvajās emocijās, nevis gandrīz katru dienu bezmaksas cīnīties ar idiotiem, kuri par savu idiotu būšanu algu vēl saņem.

iAuto 14.augusts 2019 16:17
19 3 Atbildēt

Ir mainīta satiksmes organizācija konkrētajā vietā. Tur bija vienvierziena kustība, par izmaiņām ir jābrīdina vadītāji un laicīgi. Jā, ja notiktu avārija VW vadītājs būtu vainīgs un ierēdņi pat nenojaustu, ka kaut kas nav izdarīts.

Valdis Felsbergs 14.augusts 2019 16:31
17 46 Atbildēt

Satiksmes organizācija uz laiku ir mainīta, piekrītu. Ir izvietotas nepieciešamas un pilnīgi pietiekamas ceļa zīmes, lai viss būtu pilnīgi skaidrs, un nekādas neskaidrības nevar rasties svešiniekam, kas pirmo reizi Jūrmalā. Piekrītu, ka vietējo apstākļu zinātājiem sakarā ar to, ka savā sētā cilvēki sen aizmirst noteikumus un zīmes un brauc, kā raduši, vajag kliedzošu brīdinājumu, ka šobrīd ir citādi - tas nav uzlikts, tas ir trūkums. Tomēr, mīļie iAuto, ja jūs pretendējat paust kādu viedokli par satiksmi, nu, pamēģiniet vismaz izlasīt CSN sākumā terminus, lai normālam vadītājam, kas tiesības nav pircis, CSN zina un saprot, nav jāklausās pilnīgi absolūtas ķēķa tirgus bābu stulbības, kā rezultātā arī kāds sīkums tajā burzmā, kas varbūt nav stulbība, paliek nepamanīts un/vai nenoticēts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti