PAPILDINĀTS 16.08 ar Jūrmalas domes atbildi; "Ierēdni nesēdi autā", gandrīz kārtējā avārija Jūrmalas ierēdņu neizdarības dēļ (+ VIDEO) 2.daļa 19

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 14.augusts 2019 13:25

Jūrmalā notiek ceļu remontdarbi, taču nepārdomāti izvietoto ceļazīmju dēļ šajā posmā avārijas situācijas var rasties "uz līdzenas vietas".

Dubultos Z.Meierovica prospektā notiek (turpinās) ceļa remonts, tādēļ satiksmes kustība tiek novirzīta pa vienu ielas pusi, kur agrāk bija vienvirziena satiksme ar 2 joslām. Vakar (13.augustā) redzamajā posmā tika palaista satiksmes organizācija divos virzienos pa divu joslu ceļu.

Dzeltenās nepārtrauktās līnijas nav, zīmes, kas norāda par vienvirziena kustības neesamību arī nav, ceļa zīme, kas norāda par satiksmes organizāciju divos virzienos arī nav, zīme, kura aizliegtu apdzīt arī nav...

Tādēļ nav brīnums, ka bīstamas situācijas remonta zonā rodas ik pa brīdim.

Oskars Irbītis, satiksmes un drošības eksperts: "Diezgan tipiska situācija uz Latvijas ceļiem - remontu laikā tiek mainīta satiksmes organizācija, bet netiek padomāts par visiem aspektiem. Šajā gadījumā būtu nepieciešams uzstādīt arī ceļazīmi "apdzīt aizliegts", lai kādam neienāktu prātā veikt apdzīšanas manevru, kur horizontālais apzīmējums to neaizliedz."

 
Ēriks Griģis, iAuto eksperts: "Noskatoties video, man rodas jautājums, kāpēc Jūrmalas pašvaldības Transporta komisijā nav neviena, kas varētu spriest par satiksmes drošību un spētu dot kādu padomu satiksmes organizācijā.
Ja satiksmes organizācija uz ceļa ir tāda, kādu to redzu video klipā, tad transportlīdzekļa vadītājs ir tas, kas izpilda tiesību aktos noteiktās prasības un reizē izlabo pašvaldības pieļautās kļūdas vai neizdarību.
 
1. Vispirms vispārīgie pārkāpumi no Ceļu satiksmes likuma IV nodaļas:
  • "...19.pants. Ceļu satiksmes dalībnieku vispārīgie pienākumi un tiesības
  • (1) Ceļu satiksmes dalībniekiem ir jāizpilda šā likuma, Ceļu satiksmes noteikumu un citu normatīvo aktu prasības, kas nosaka ceļu satiksmes dalībnieku pienākumus; ...
  • (3) Ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus. ..."
  • Satiksmes noteikumu pārkāpējs nenodrošināja citu transportlīdzekļu tiesiskās paļāvibas principu, atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 19.pantā noteiktajam: "...(4) Katram ceļu satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka arī citas personas ceļu satiksmes norisē izpildīs noteiktās prasības. ..."
2. Tad redzamie pārkāpumi no Ceļu satiksmes noteikumu 10. nodaļas:
  •  "...107. Pirms apdzīšanas sākuma transportlīdzekļa vadītājam jāpārliecinās par to, vai:
  • ... 107.3. apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi;
  • 107.4. pēc apdzīšanas viņš varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā (brauktuves pusē), netraucējot apdzenamo transportlīdzekli. ...
  • 109. Aizliegts apdzīt šādās vietās:
  • ...109.4. augšupceļu beigās, bīstamos pagriezienos un citos ceļa posmos, kur redzamību ierobežo apturēti transportlīdzekļi, ēkas, apstādījumi u. tml. ..."

iAuto rīcība ir informācija, ka šorīt (14.08.2019) pirms remontdarbu zonas notika neliels ceļu satiksmes negadījums virzienā uz Rīgu. Vainīgi autovadītāji un autovadītājas!!! 

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Ja ir 2.daļa, tad jautājums pašiem mums iAuto, kur ir 1.daļa? Mēs nofilmējām neizdarības un rupjos pārkāpumus, kad sākās ceļa remonti šajā posmā jūnijā un jūlijā, bet nepublicējām. Nepublicējām, jo domājām, cik var strīdēties, negribās tās negatīvās emocijas. Cerējām, gan jau izlabos, ierēdņi saņem algas par savu darbu..., bet beigās paši gandrīz iekļuvām avārijā."

Būs jāsāk kampaņa vērsta uz ierēdņiem - "Nesēdi autā"!

PAPILDINĀTS 14.08. plkst 18:00 ar VAS Latvijas Valsts ceļi sabiedrisko attiecību projektu vadītājas Ievas Niedras atbildi iAuto par video redzamo situāciju:

"Latvijas Valsts ceļi Rīgas nodaļa ir saskaņojusi satiksmes organizācijas shēmu Jūsu video redzamajā objektā.
Pagaidu zīmes uzliktas atbilstoši saskaņotajai darba vietas aprīkojuma shēmai, tomēr nav uzkrāsots dzeltenais pagaidu horizontālais apzīmējums, kā tam saskaņā ar shēmu vajadzēja būt.

Paldies par atsūtīto video, pamatojoties uz tajā redzēto LVC Rīgas nodaļas speciālisti vērsīsies pie būvdarbu veicēja ar prasību papildināt satiksmes organizāciju ar dzelteno horizontālo marķējumu.

Būvdarbus veic SIA ‘’Jūrmalas ūdens’’."

PAPILDINĀS 16.08 ar Jūrmalas pilsētas domes mārketinga un ārējo sakaru pārvaldes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieces Elitas Cepurītes atbildi:

"Z.Meirovica prospekta ēkas nr. 17 rajonā tika veikti neatliekami kanalizācijas kolektora remontdarbi, vienlaikus novēršot arī atklājušos trūkumus ūdensvadā.

Šobrīd visi darbi ir pabeigti un pēc asfaltbetona seguma atjaunošanas tuvākajā laikā tiks arī atjaunota satiksme Z. Meirovica prospektā.

Remontdarbu laikā satiksme tika organizēta saskaņā ar AS “Latvijas valsts ceļi” saskaņotu satiksmes organizācijas shēmu. Diemžēl papildu informācijas un brīdinošo ceļa zīmju izvietošana šajā vietā ir ierobežota, jo pirms satiksmes ierobežojuma vietas tuvu atrodas autobusu pieturas, krustojumi un stāvvietas."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Bīstamas atrunas no Jūrmalas domes puses, jo mēģina ar meliem attaisnot savu neizdarību. Mēs taču redzam, ka pagaidu zīmes ir uzstādītas un autobusa pietura tām netraucēja. No Latvijas Valsts ceļu atbildes saprotam, ka bija jābūt dzeltanajai nēpārtrauktajai līnijai, kur aizies šeit ietaupītā nauda uz satiksmes drošības rēķina? Skumjākais šajā piemērā ir tas, ka šie pārkāpumi ir sistemātiski un šo kļūdu un neprofesionalitātes dēļ cieš autovadītāji un autovadītājas." 

 
Visi komentāri
 
Valdis Felsbergs 14.augusts 2019 15:03
4 18 Atbildēt

Jau iekomentēju jūtūbā, cik absolūti klaji idioti ir i-auto, kas vispār nesaprot ne situāciju uz ceļa, ne viselementārākos terminus satiksmes noteikumos. Bet te vēl kaut kāds pilnīgs idiots Irbītis saucas... satiksmes drošības eksperts! Nu, bļin, no kādas pakaļas tu izrāvi, ka šeit jābūt aizliegtam apdzīt?! Zīmes un marķējums to neliedz, un kādā sakarā kaut kāds Irbītis te varētu ko purkšķēt! Latvijā ir miljons šādu normālu ceļu/ielu, kur apdzīt ir atļauts, un tas ir atļauts arī šeit! Eksperts...

iAuto 14.augusts 2019 15:53
4 1 Atbildēt

Jā, šobrīd drīkst apdzīt (tas arī ir minēts), bet, ņemot vērā situāciju, tas būtu jāliedz. Par līkumu nemaz nerunājot!

Valdis Felsbergs 14.augusts 2019 16:10
3 17 Atbildēt

Bļin, līkumā apdzīt atļauj vadītāja sapiens? Cik Latvijā ir līkumu?! Vai katrā apdzīt ir aizliegts?! Vai tāpēc, ka nav aizliegts, vesels cilvēks apdzen?! Bļin, 30 gadus braucu un nesaprotu, kur internetā rodas šie komentētāji: par laimi, dabā pie stūres tādi negadās.

iAuto 14.augusts 2019 16:17
19 3 Atbildēt

Ir mainīta satiksmes organizācija konkrētajā vietā. Tur bija vienvierziena kustība, par izmaiņām ir jābrīdina vadītāji un laicīgi. Jā, ja notiktu avārija VW vadītājs būtu vainīgs un ierēdņi pat nenojaustu, ka kaut kas nav izdarīts.

650 14.augusts 2019 15:59
3 1 Atbildēt

Klaji idioti ir nevis iAuto, bet gan ši te suuda organizētāji.Jo bīstamā vietā kur mainās ikdienā ierastais, NAV brīdinošā norādījuma par divvirzienu kustību.Nav!

Šis konkrētais kātējais suuds tur uzradās šonakt.Katru reizi tas tur tā uzrodas naktī.Personīgi reizes 4 tur esmu novērojis avārijas situāciju tieši tumsā un naktī.Jo vidusmēra braucējam tur orientēties ir grūti.Pāris diennaktis vajadzīgs, lai visi pierastu.Bet ne visi potenciālie nesapratēji tur brauc katru dienu.Ja tur NAV zīmes ka apdzīt aizliegts, protams,tūliņ atradīsies gribētāji.

Vēl cits J-malas šosejas sakarā.

To jau te 16x kladzināju, ka tur ir lietus laikā un slapjumā bīstamība 9/10.Un tas ir burtiski Ārprāts, ka NEVIENS (!!!) nav to nedz "ievērojis", nedz par to runājis.Tas tā ir pat gaišā dienas laikā.Par tumsu nerunāsim vispār.

Kā varēja pieļaut tādu nolaidību ar dzeltenajām pārtrauktajām joslu marķējuma līnijām?Kuras ir uzkrāsotas ar kaut kādu atejas kvalitātes zābaksmēru un redzamībā krasi atšķiras no sadalošās dubultīnijas? Kas tas ir- taupība vai atklātā textā noalaidība un idiotisms? Ko par to saka mūsu daudzskaitlīgie daiļrunīgie Speciālisti? Kur ir kaut viens vienīgs komentārs vai vērtējums? Tur visa Kurzeme to suudaceļa 5km tagad lieto- bet nee, neviens atbildīgais taču neies lieki runāt..

Tur kāds reāls filmētājs to 5km ir izbraucis, lai varētu te ielikt patieso ainu? Tur precīzi reālās trajektorijas vietā ir vecā klājuma izgrauztās dziļās renes- ūdens šaltis iet pa gaisu trīs metru augstumā.Es šoden pa dienu tur lietū braucu,man ne nafig nevajag,man būtu pie vienas vietas, bet mani pasažieri pāris reizes noraustījās konkrēti.Ko nozīmē pie šādas satiksmes un šāda orientācijas apgrūtinājuma un šāda kretīniski nolaidīga horizontālā marķējuma kvalitātes saņemt logā spaini ūdens no PRETIMBRAUCĒJA ?

Kur ir citkārt mutīgo drošības specu skaidrojums???? Kur tur aktuālās situācijas infoplakāts ceļmalā, kur visi kiber/elektroniskie Lcd ekrāni ar brīdinājumiem un skaidrojumiem? Kur ir Jūsu Godaprāts un kur ir aicinājums vismaz mēģināt kaut ko citam "garantēt" un būt lojālam un tīšām NEbraukt tieši precīzi pa to ūdens straumi?

Valdis Felsbergs 14.augusts 2019 16:24
3 4 Atbildēt

Pilnīgi piekrītu, ka varēja un vajadzēja labāk. Pilnīgi piekrītu, ka tieši ikdienā pieradušajiem vietējo apstākļu pazinējiem vajag uzlikt kliedzošu zīmi, ka ir izmaiņas (jo nezinātājiem nav problēmu ne Jūrmalā, ne uz šosejas: tur viss ir skaidrs, ja vien neesi pieradis pie kā cita. Bet tas, ka pieteikums ir i-auto, bet tekstu runā pilnīgi, nu, absolūti nejēgas, kas vispār nesaprot, kur ceļam ir kreisā, kur labā puse, tas noliec.

650 14.augusts 2019 16:58
0 2 Atbildēt

Paklau, tu lūdzu drusku to savu Tvaika ielu nolaid.Tieši iAuto ir vienīgais medijs, kur vispār kāds par šīs pilsētas problēmām ir runājis un pat! kaut ko izdarījis lietas labā.

Tur ir nevis ka līkumā "apdzīt", bet gan IKDIENĀ IERASTAIS (un nupat Rīgas virzienā atklātais !!!) četrjoslu fragments.Tas tur lohvāgena braucējs acīmredzot vienkārši bij "palaidis garām" to, ka "šodien" tur tajā jaunā asfalta fragmentā ir pēkšņi "organizēta" divvirzienu satiksme.

Uz j-šosejas savukārt ne to ka "nezinātājiem" tur būtu skaidrs, bet gan tieši kāds "nezinātājs" tur būs tas, kurš pirmais pa pilnu programmu apkakāsies.Tas ir reāla problēma un reāls drošības apdraudējums.Pie jebkura misēkļa tur ir iespējams grandiozs krašs.Gļēvulība, nodevība,tupums un nolaidība tur ir.

Līnijas NAV pienācīgi saskatāmas tumsā un slapjumā, jo tās NAV uzvilktas ar atbilstošu atstarojošu materiālu.Turklāt,tur atstāts ir kādreizējo (stipri labāk starojošo!) balto līniju bezjēgas jūklis.Vienīgā Cerība- ka rudens lietavu laikā tiks palaista kustība pa otra (jau daļēji atjaunotā) virziena jauno asfaltu.Bet arī tur mēs "redzēsim" no kāda suuda būs izgatavotas tur savilktās pagaidu līnijas un kā tur viņas būs saskatāmas tumsā un zem ūdens slāņa.Ja (ja...) šobrīd būtu tumšs pašos kritiskākajos satiksmes laikos- dažādi brīnumi būtu viens pēc otra.

Valdis Felsbergs 14.augusts 2019 16:31
17 46 Atbildēt

Satiksmes organizācija uz laiku ir mainīta, piekrītu. Ir izvietotas nepieciešamas un pilnīgi pietiekamas ceļa zīmes, lai viss būtu pilnīgi skaidrs, un nekādas neskaidrības nevar rasties svešiniekam, kas pirmo reizi Jūrmalā. Piekrītu, ka vietējo apstākļu zinātājiem sakarā ar to, ka savā sētā cilvēki sen aizmirst noteikumus un zīmes un brauc, kā raduši, vajag kliedzošu brīdinājumu, ka šobrīd ir citādi - tas nav uzlikts, tas ir trūkums. Tomēr, mīļie iAuto, ja jūs pretendējat paust kādu viedokli par satiksmi, nu, pamēģiniet vismaz izlasīt CSN sākumā terminus, lai normālam vadītājam, kas tiesības nav pircis, CSN zina un saprot, nav jāklausās pilnīgi absolūtas ķēķa tirgus bābu stulbības, kā rezultātā arī kāds sīkums tajā burzmā, kas varbūt nav stulbība, paliek nepamanīts un/vai nenoticēts.

Rallists 14.augusts 2019 18:01
4 0 Atbildēt

Remontdarbu vietā kāda apdzīšana?

Tur projektā gan jau naudu maksā par pabeigtajiem metriem-vienu gabalu nodeva un negribēja ar dzeltenajām nepārtrauktajām "smērēt". Tas līdzīgi kā lielajā kaimiņvalstī-viss ir kārtībā kamēr sanāk sūdi un tad jau protams neviens vairs nav vainīgs.

iAuto 14.augusts 2019 18:04
4 0 Atbildēt

Visticamāk, ka tā!

iAuto 14.augusts 2019 18:03
0 0 Atbildēt

Raksts papildināts ar Latvijas Valsts ceļi atbildi. Viss skaidrs!

Aleksandrs 14.augusts 2019 18:10
32 1 Atbildēt

Mārim Ozoliņam sveiciens no traffic.lv

(jo domājām, cik var strīdēties, negribās tās negatīvās emocijas. Cerējām, gan jau izlabos, ierēdņi saņem algas par savu darbu...)

Precīzi tas, ko mēs domājām. Mēs beidzām mūsu nodarbošanos, jo gribējām dzīvot dzīvi pozitīvajās emocijās, nevis gandrīz katru dienu bezmaksas cīnīties ar idiotiem, kuri par savu idiotu būšanu algu vēl saņem.

Maris 14.augusts 2019 19:11
0 0 Atbildēt

Paldies

Kā var redzēt video šodien ieguvu papildus motivāciju! Ja ir kāds materiāls Aleksandr, droši sūti uz iAuto @iAuto.lv

Valdis Felsbergs 15.augusts 2019 10:25
3 1 Atbildēt

Diži atvainojos, vakar biju iedzēris un lieku reizi pārliecinos, ka tad nedrīkst rakstīt ne burta. Bet tas par formu, kas bija pārspīlēta. Satura būtība nemainās: ja portāls saucas iAuto, ir jārunā terminoloģiski precīzi, nevis tirgusbābiskā emocionālā izteiksmē. Jau vakar piekritu, ka pie vietējiem apstākļiem pieradušajiem varēja uzstādīt papildu brīdinājumu, un šodien precizēju, ka tā būtu brīdinājuma zīme "divvirzienu kustība" - jā, tā būtu korektāk. Kāpēc visu gabalu no Dubultiem līdz domei būtu jāaizliedz apdzīt uz tukšas ielas - kategoriski nesaprotu. Brīnišķīgi, ja šis iAuto video licis LVC ieraudzīt, ka viņu projekta prasības nav izpildītas (superīgs redzes asums, vai ne?), bet es šīs neizpildītās LVC prasības uzskatu par vienkārši stulbām: šajā puskilometrā, kurā 80% diennakts kustība ir epizodiska, uzlikt par pienākumu vilkties aiz traktora neapdzenot.

650 15.augusts 2019 12:26
0 0 Atbildēt

Tu labāk aknas pasaudzē, iedzer Ūdeni.

Tieši par "papildu brīdinājumu" bija runa.Tieši par cilvēcisku attieksmi, par atbildības sajūtu,par loģisku pieeju.Tās dzeltenās strīpas tur neviena nafig nav vajadzīgas- jo ja tad tiks sabojāts viss jaunais asfalts un tie smērējumi tur paliks redzami gadiem ilgi.LVC varētu risināt lietu pēc būtības, nevis tagd demonstratīvi kladzināt jau nākamo kārtējo fufeli.

Tā ir pilsētas šaurākā vieta ar dzīvu satiksmi visas dienas garumā un tukša iela tur ir vienīgi naktī.Tad tur "drošibu garantē" pilnīgi bezjēdzīgs luksofors 30m no domes un kuram bez apstājas pabraukt garām nav iespējams.Jo treknie domes iemītnieki tā ir ieprogrammējuši, tapc lohiem būs Pildīt un Paklanīties.

ps- ja kādam nav saistības ne ar ko šajā pilsētā vai šajā virzienā un ja ir tikai naids un tieksme kasīties- nav obligāti šajā sarunā iesaistīties

Valdis Felsbergs 15.augusts 2019 10:39
2 5 Atbildēt

Kretīniski formāla pieeja: davai, ja remonts, tad dzelteno līniju, pofig, kāda situācija dabā. Tāpat ar Siguldas šoseju: visā posmā, kur tā remonta dēļ kļuvusi par vienu divjoslu brauktuvi, 70 un apdzīt aizliegts. Kādā sakarā?! Ventspils, Liepājas, Daugavpils u.c. šosejas ir tieši tādas pašas!

iAuto 16.augusts 2019 19:24
1 0 Atbildēt

Ir absolūts izpratnes trūkums par šo jautājumu + ķīselis domās. Tas, ka ir viedoklis ir labi, bet kategoriskumu vajadzētu vismaz kaut kā pamatot.

650 17.augusts 2019 1:17
0 1 Atbildēt

Vēlreiz.Braucu nupat pa j-šoseju tumsā.Tajā vietā,kur ir viens no diviem "ātrumslāpētājiem" (tuvākais Jūrmalai..) karājas apm 2m gara cilpa/skranda, 'veidota no "satiksmes drošībai sertificētas" sarkanbaltstrīpainas plastmasas lentas.Kura vējā pland tieši precīzi godīgam labējās joslas braucējam tieši logā.Tieši iekšmalā,iepriekš neparedzamā vietā un veidā.Laipni gaidām tos,kam šis izrādīsies pārsteigums un kuri tur mēģinās koriģēt savu trajektoriju vai stresā strauji samazināt ātrumu.Vēlams gadījumā,kad aizņemtas būs Abas joslas.Cerēsim,ka kāds izmanīgāks atpūtas tīkotājs tradicionālajā sestdienas rīta jūklī sadūšosies izkāpt un to draņķi noraut nost.

Uuu 17.augusts 2019 5:19
0 0 Atbildēt

Tas viss vai policija pelnitu, lai slauktu no cilvekiem naudu.... utt

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti