Vēsturiskie spēkrati dosies vienotā Baltijas ceļa braucienā

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 16.augusts 2019 8:23

No 18. – 20. augustam par godu Baltijas ceļa 30. gadadienai Igaunijas, Latvijas un Lietuvas senās tehnikas entuziasti vienosies kopīgā seno spēkratu braucienā, mērojot vēsturisko 600 km garo Baltijas ceļa maršrutu – no Viļņas cauri Rīgai līdz Tallinai.

Brauciena svinīgais starts 18. augusta rītā tiks dots pie Ģedimina torņa Viļņā, tālāk dalībnieki caur Paņevežiem dosies uz Rīgu. Pirmdien, 19.augustā plkst. 9:30 brauciena dalībnieki  sāks pulcēties pie Rīgas Motormuzeja. Plkst. 10:30 tiks dots starts parādes braucienam cauri Rīgai līdz Brīvības piemineklim, kur līdz plkst. 12:00 notiks senās tehnikas izstāde. Tālākais maršruts vedīs cauri Cēsīm uz Igauniju, un brauciena svinīgais finišs plānots 20.augusta vakarā pie Igaunijas Jūras muzeja (Lennusadam).

Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents Agris Šmits uzsver: “Šis ir unikāls un īpaši saviļņojošs notikums, kad kopīgam auto braucienam apvienojas vairāk kā 200 tehnikas vienības no visām Baltijas valstīm. Īpaši svarīgi, ka pirmo reizi senie spēkrati Rīgā tiks izvietoti pie Brīvības pieminekļa.”.

Starp brauciena dalībniekiem varēs redzēt retus pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu spēkratus, Padomju tehnikas eksemplārus, kā arī rietumvalstu ražojumus līdz 1989. gadam. No Latvijas braucienā piedalīsies dažādu laiku un stila vēsturiskie spēkrati kā Horch 853, RAF 977 “Latvija”, Ford Vairogs un Mercedes-Benz 320A. Spožākie eksemplāri, kas braucienā piedalīsies no mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem, ir Ikarus 55 LUX, motocikls Indian Chief, Studebaker Commander Six, Ford T Speedster, Buick model 50-8, Cadillac 355A. Lietuvas ievērojamākie pārstāvji būs BMW 327/55 kabriolets, FIAT 521 Phaeton, Rolls Royce Silver Wraith, Citroën AC4 un Opel GT.

Pasākuma iniciatori un organizatori ir Baltijas valstu senās tehnikas entuziasti – Igaunijas Senās tehnikas asociācija, Latvijas Antīko automobiļu klubs un Lietuvas Senās tehnikas klubs “Klasika”. Ar pilnu pasākuma programmu iespējams iepazīties: www.motormuzejs.lv un www.aak.lv.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 2

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti