Atsevišķās pašvaldībās notiks akcija "Diena bez auto" 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.septembris 2019 7:53

Eiropas Mobilitātes nedēļas 2019 ietvaros šodien un rīt vairākās pašvaldībās norisināsies akcija "Diena bez auto", aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Akcijas mērķis ir mudināt pilsētniekus izmantot videi draudzīgus pārvietošanās veidus, it sevišķi šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas tēmai atbilstošos - kājāmiešanu un braukšanu ar velosipēdu. Šogad pašvaldības organizējušas automašīnu satiksmes ierobežojumus ielām vai ielu posmiem, kā arī dažādas izklaidējošas un informatīvas aktivitātēs.

Pasākumā šogad piedalīsies Ādaži, Daugavpils, Gulbene, Liepāja, Ogre, Pļaviņas, Priekuļi un Valmiera.

Piemēram, šodien Liepājā notiks velobrauciens "Diena bez auto" uz nesen atvērto tūrisma objektu - redānu 14.novembra bulvārī 82/86, kur būs iespējams doties eksursijā ar gidu, baudīt atspirdzinājumus un muzikālus priekšnesumus, kā arī darbosies velo apkopes punkts.

Savukārt Valmierā šodien būs slēgta autosatiksme Ziloņu ielā, lai riteņbraucējiem un gājējiem dotu iespēju iepazīties ar jaunajiem infrastruktūras attīstības plāniem, iesaistīties interaktīvās aktivitātēs un doties izbraucienā caur Valmieru, lai paustu savus ierosinājumus par jaunu tūrisma riteņbraukšanas ceļu un objektu ieviešanu un novērtējumu par paveiktajiem uzlabojumiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti ne tikai piedalīties pašvaldību rīkotajos pasākumos, bet arī izvēlēties dabai draudzīgus pārvietošanās līdzekļus, kā arī iespēju robežās ieviest šo paradumu ikdienā, rūpējoties par vidi, ogļskābās gāzes izmešu samazināšanu un veselības ieguvumiem no aktīva dzīvesveida.

Kā ziņots, no 16.septembra līdz 22.septembrim dažādās Latvijas pašvaldībās norisinās Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumi.

Šogad Mobilitātes nedēļas temats visā Eiropā ir "droša pastaigāšanās un braukšana ar velosipēdu". Dažādos pasākumos sabiedrība tiks mudināta vairāk pārvietoties ar kājām vai velosipēdu, vēršot uzmanību uz ieguvumiem, ko tā sniedz, proti, dabas resursu saudzēšana, kā arī ogļskābās gāzes mazināšana un veselības stiprināšana, piekopjot aktīvu dzīves veidu.

Mobilitātes nedēļas mērķis ir veicināt iedzīvotāju mobilitāti un "zaļu dzīvesveidu" mūsdienīgā "smart cities" jeb viedo pilsētu formā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 23.septembris 2019 11:55
1 0 Atbildēt

Kad notiks diena bez iešanas ar kājām?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti