Portālā "Manabalss" vāc parakstus, lai pašvaldību transportu aprīkotu ar GPS izsekošanas ierīcēm 26

 
Manabalss | 17.decembris 2019 14:41

Privātam uzņēmumam ir jāmaksā uzņēmuma vieglo transporta līdzekļu nodoklis, ja uzņēmuma auto nav aprīkots ar GSM GPS izsekošanas ierīci, kura ir reģistrēta un tās dati ir pieejami VID.

Tātad uzņēmuma darbinieki nedrīkst braukt ar auto uz mājām, jo tas nav saistīts ar saimniecisko darbību. Taču publiskajām personām - valstij, pašvaldībām, valsts un pašvaldību sabiedrībām, aģentūrām un citām atvasinātajām personām, nav pienākuma aprīkot auto ar izsekošanas iekārtām, lai nodrošinātu auto izmantošanu tikai savu uzdevumu veikšanai. Ir zināms, ka ar šiem auto brauc gan mājās, gan brīvdienās, medībās utt. par nodokļu maksātāju naudu.

Lai taupītu valsts un pašvaldību budžetu un nodokļu maksātāju naudu, nepieciešams aprīkot visus valsts, pašvaldību un atvasināto publisko personu īpašumā un lietošanā esošos auto ar GSM GPS izsekošanas ierīcēm.

Ieguvums būs no ietaupītās degvielas, uzturēšanas izdevumiem, kā arī ierēdņiem nebūs japatērē laiks maršuta ceļa zīmju sagatavošanai, jo tās sistēma sagatavos automātiski. Arī iestāžu vadītāji varēs zināt, kur atrodas darbinieki, un varbūt atklāsies, ka visi auto nemaz nav nepieciešami funkciju veikšanai.

Saite uz portālu manabalss

 
26 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Budžets 17.decembris 2019 15:55
14 1 Atbildēt

Valstī trūkst naudas, mediķiem, bērniem demogrāfijai, lūk iespēja ietaupīt. Vislaik tikai domā kā piecelt akcīzi, nodokļus, bet nevis kā ietaupīt.

Paraksties!

WALA 17.decembris 2019 18:56
8 2 Atbildēt

Man gan jautājums kada X pēc vispār tie auto šamiem vajadzīgi, kādeļ jātaisa izdomāts risinājums izdomātai problēmai ? Ir protams kam vajg, robežsargi, policija, speciālie dienesti utt.

Irēdnis 17.decembris 2019 15:11
8 4 Atbildēt

Ierēdnim nav savu interešu, Ierēdnim ir tikai valsts intereses.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti