Pa Rīgas vēsturiskā centra perimetru plāno būvēt satiksmes uzraudzības punktus 5

 

Foto: Ekrānbilde no Google/maps

Nozare.lv | 10.maijs 2020 8:39

Rīgas pilsētas būvvalde Rīgas domes Satiksmes departamentam ir izsniegusi būvatļauju satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanai pa Rīgas vēsturiskā centra perimetru, noskaidroja aģentūra LETA.

Nākamais solis šo punktu izveidei būtu iepirkuma sludināšana jau par būvdarbu veikšanu.

2018.gada rudenī iecere apkārt pilsētas vēsturiskajam centram izbūvēt šādus uzraudzības punktus radīja plašas diskusijas atbildīgo institūciju un iedzīvotāju vidū, jo tika pieļauts, ka līdz ar to izbūvi tiks ieviesta arī iebraukšanas maksa Rīgas centrā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka būvprojekta īstenošana šogad nav plānota. Šī iecere parādījusies jau 2018.gadā, lai uzlabotu satiksmes uzraudzības iespējas. Proti, šajos satiksmes uzraudzības punktos paredzēts izveidot konstrukcijas uz kurām ir iespējams uzstādīt satiksmes uzraudzības iekārtas, kuras veiktu, piemēram, gaisa kvalitātes mērījumus, automašīnu skaitīšanu, ātruma mērīšanu, videonovērošanu un citas funkcijas.

Departamentā norāda, ka patlaban šie punkti tiks primāri veidoti transportlīdzekļu skaita fiksēšanai un citiem mērķiem un tas, vai nākotnē tie varētu kalpot arī kā robeža iebraukšanas maksas noteikšanai, būšot politisks lēmums. 

Būvatļauja izsniegta satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanai Matīsa ielā, Lāčplēša ielā, Dzirnavu ielā, Gogoļa ielā, Prāgas ielā, Maskavas ielā, Krasta ielā, pie Akmens tilta, pie Vanšu tilta un pie pasažieru ostas.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
... 10.maijs 2020 9:30
6 1 Atbildēt

Hmm kad šitie būs sabūvēti, atliks viens klikšķis, lai Rīgas centru pasludinātu par maksas iebraukšanas zonu...

Lūdzu pasludināt šo centra zonu par atsevišķu pašvaldību ar savu budžetu. Ja es dzīvoju ārpus šī geto, es negribu lai kaut viens cents no maniem nodokļiem tiek šiem iedomīgajiem "centristiem"

urbi et orbi 11.maijs 2020 15:37
2 1 Atbildēt

jā, nav vairs pie varas SC Ušaks, nav vairs ko pakritizēt Tā te būtu pilns ar komentiem.

Tagad pie varas pašu bāleliņi. Un protams, latvietis latvietim labs draugs Tāpēc ar steigu ir jāuzriktē jauns OIK pasākums ap Rīgu ))

Freijers 11.maijs 2020 13:06
1 1 Atbildēt

maksas iebraukšanas zonas taisīšana pa kluso...ar naudām tagad sūdīgi un vajag "revolucionārus" risinājumus, protams "uzskaite" ir tamdēļ, lai var ar cipariem ekselī paspēlēties un naudas plūsmu pamodelēt.

Ar Lāčplēša un Dzirnavu ielām interesanti, kur tad šos daiktus stādīs ? tad iznāks no Salinieka uzreiz uz krasta laisties ? Vai arī masenes gals būs "vēsturiskais" centrs (pagaidām vēsturiskas, tur ir tikai daļa būvju uz "vēsturiskā" kraha robežas).

Vienvārdsakot, slauciens !

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti