TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Elektroauto uzturēt ir lētāk vai dārgāk par "dīzeli"? (+VIDEO) 41

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 31.jūlijs 2020 13:38

Cik ilgi kalpos elektromobiļa baterija? Vai to vispār var saremontēt un vai tiešām elektromobiļa apkope ir trīsreiz lētāka nekā dīzelim? Uz šiem un citiem jautājumiem TV Auto ziņām piekrita atbildēt speciālisti, kam elektromobiļu tehnoloģijas, uzturēšana un remonts ir ikdiena.

Elektromobiļiem ir virkne priekšrocību. Piemēram, ja salīdzina ar dīzeļautomobiļiem, kuros siltums salonā parādās tikai pēc nobrauktiem 15 kilometriem, elektromobilis sāk sildīt uzreiz. Taču bažas varētu sagādāt baterija, kurai ražotājs gan parasti dod 8 gadu vai 160 000 kilometru kalpošanas garantiju. Jārēķinās gan, ka tuvāk garantijas perioda beigām baterijas kapacitāte kritīs aizvien straujāk. Sākotnēji gan vidējais baterijas degradācijas temps būs 2 - 4 procenti gadā. 

Jāteic gan, ka elektromobiļa uzlādes procesā ir jāievēro dažas nianses, kas baterijas kalpošanas mūžu var pagarināt. Būtiski cita starpā ir atcerēties, ka nevajadzētu visu laiku mašīnu lādēt ar ātro uzlādi, bet ik pa laikam lietot arī lēno uzlādi. Tāpat būtu vēlams rūpēties, lai līdzīgi kā viedtālrunis, arī elektroauto visu laiku būtu ar 20 - 80% uzlādes līmeni.

 

Cik droši ir elektroauto, kas jāievēro dīleru un servisa centros, ja tur nonāk elektroauto pēc avārijas, un vai bojātu bateriju bloku ir iespējams remontēt, skaties TV Auto ziņu sižetā.

 
41 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Artūrs 31.jūlijs 2020 17:14
20 2 Atbildēt

Man patika komentārs video beigās - nomainīt bateriju bloku nav nemaz tik dārgi, cenas no 700 eur par bloku. Iepriekšējā tekstā - E-tron tādi bloki 32 gab, otrai mašīnai 16 gab.

aha... 31.jūlijs 2020 14:30
13 1 Atbildēt

elektromobilis sāk sildīt uzreiz, taču aizmirsts pateikt, ka tas ir uz nobraukuma rezerves rēķina. Ja braukā pa mazu pilsētu, tad var sildīties. Ak jā, vēl jau arī baterija jādzesē.

P.S. "cita starpā" ir rusicisms, no "между прочим". Atcerēties var arī bez starpas)

trulli 31.jūlijs 2020 15:28
10 1 Atbildēt

Mašīnai jākļūst par trulu pakaļas pārvietotāju, tas sen skaidrs. Par tad vēl var kļūt mašīna - par sievu, par bērnu? Tā jau būtu patoloģija.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti