“Rīgas Motormuzejā” norisināsies diskusija par vēsturiskā spēkrata sertifikāciju

 

Foto: Publicitātes attēls

Rīgas Motormuzejs | 10.septembris 2021 14:32

“Rīgas Motormuzejā”, Sergeja Eizenšteina ielā 8, Rīgā, 2021. gada 16. septembrī plkst.17:30, “Eiropas Kultūras mantojuma dienu 2021” ietvaros notiks saruna par Vēsturiskā spēkrata sertifikāciju, nozīmi un kultūrvēsturisko vērtību.

Vēsturiskā spēkrata statusa piešķiršana ir process, kuru regulē 2018. gada 14. augusta Ministru kabineta noteikumi Nr. 498. “Vēsturisko spēkratu noteikumi”. Transportlīdzekļu izvērtēšanu vēsturiskā spēkrata statusa piešķiršanai veic Valsts akciju sabiedrība „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD).

CSDD darbojas Vēsturisko spēkratu atbilstības novērtēšanas ekspertu komisija, kuru veido Rīgas Motormuzeja speciālisti. Komisija strādā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas paredz, ka spēkratam sertifikāta saņemšanai jābūt vismaz 30 gadus vecam, oriģinālam un labi uzturētam vai restaurētam. Vēsturiskā spēkrata statuss tiek piešķirts uz pieciem gadiem, un kopš 2007. gada jau izsniegti 5800 atbilstības sertifikāti, vairākiem spēkratiem pat trešo reizi.

Seno spēkratu saglabāšanai ir kultūrvēsturiska nozīme industriālā mantojuma un zinātnes attīstības vēstures izpratnes veicināšanai.

Sarunu vadīts Rīgas Motormuzeja speciālists zinātniski pētnieciskā darbā Linards Zandovskis un muzeja galvenais krājuma glabātājs Valdis Kļaviņš.

Saruna par Vēsturisko spēkratu sertifikāciju klātienē paredzēta kā drošs pasākums, kurā piedalās vakcinētas un/vai Covid-19 izslimojušas personas, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Iepriekšēja pieteikšanās zvanot pa tālr. +371 67025888. Savukārt, attālināti to varēs vērot un savus jautājumus uzdot ikviens interesents platformā facebook.com/Rīgas Motormuzejs.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti