Aicina atsaukties uzņēmējus, kas var palīdzēt sagādāt maisus smiltīm Jēkabpilī 2

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 14.janvāris 2023 16:57

Jēkabpils novada pašvaldība aicina atsaukties uzņēmējus, kuri pilsētai var palīdzēt ar lielu maisu piegādi smilšu bēršanai.

Pašvaldība sociālajos medijos izplatījusi paziņojumu ar aicinājumu atsaukties tos, kuriem ir iespēja palīdzēt, piegādājot lielos maisus, kuros bērt smiltis.

Šādi maisi tiek izmantoti, lai veidotu aizsprostus, ierobežojot pārplūdušās Daugavas ūdeņu tecējumu.

Aģentūra LETA sestdien Jēkabpilī novēroja daudzas kravas automašīnas, kuras veda smiltis šādu darbu veikšanai.

Kā ziņots, Daugavas abos krastos dzīvojošajiem jēkabpiliešiem nekavējoties jāevakuējas, paziņojumā uzsver Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Operatīvās vadības pārvalde.

Aizsargdambja nestspēja turpina samazināties. Iedzīvotājiem no Daugavas kreisā un labā krasta pilsētas robežās, kā arī no teritorijas starp Rembertiem un Punu muižu kritiski jāizvērtē situācija un nekavējoties jāevakuējas, brīdina VUGD.

Jēkabpils novada pašvaldība iepriekš informēja, ka aizsargdambja nestspēju negatīvi ietekmējis ilgstoši augstais ūdens līmenis Daugavā.

"Kad tas bruks, ūdens un ledus masa ieplūdīs pilsētā ļoti ātri un evakuācija var kļūt neiespējama. Tāpēc šobrīd evakuācija no apdraudētajām pilsētas teritorijām ir kritiski svarīga iedzīvotāju dzīvībai un drošībai," uzsver pašvaldībā, piebilstot, ka ledus-ūdens masā glābšanas darbi ir praktiski neiespējami.

Kā ziņots, sestdien no rīta ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedzis 8,92 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Pēdējās diennakts laikā ūdens kāpis par aptuveni 70 centimetriem, līdz 1981.gada plūdu rekordam atlikuši mazāk nekā desmit centimetri. Īsi pēc plkst.9 ūdens līmenis bija pacēlies līdz 8,92 metriem virs novērojumu stacijas nulles punkta, savukārt vēsturiski augstākais rādītājs šajā vietā fiksēts 1981.gada 31.martā - 8,97 metri virs stacijas nulles punkta.

Pilsētā turpinās aizsargdambja stiprināšana, bet pilsētā pamazām applūst arvien plašākas teritorijas.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
wons 15.janvāris 2023 11:09
2 1 Atbildēt

Saprotu, ka jāsubsidē AirBaltic, autobusu satiksme laukos, jādāvina vakcīnas Āfrikai par vairākiem miljoniem, bet varbūt vismaz maisus Valsts nodrošinājuma rezervēs varētu nopirkt? Ir pat vesels likums likumi.lv/ta/id/302995-...ezervju-likums Vai tiešām nevienam nav par to jāatbild?

Mx5 15.janvāris 2023 11:42
1 0 Atbildēt

Vienu aitu atrada ko tiesat bet pianists ir balts un pukains ar 22 citroniem kurus izdalaja pa visu pasauli…

Tagad bus cits bet ar ar savu labumu jo jaunie arhitekti ir dizaineri nevis arhitekti kuri ieliek 7cm*18cm siju uz 6 metriga laiduma….

Maxima ir piemers (arhitektu) dizaineru kompetencei…

Tagad bus vel lielakas poblemas ar klimatu jo bumbo krievs ukrainu -un ne pa jokam…un sitam nekas nepalidzes pat pasi ekonomiskakie dizeli…

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 20

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti