Rekordīsā laikā savāc parakstus pret tiesību atņemšanu par braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 km/h 58

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 4.decembris 2023 11:04

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" trīs dienās savākti vairāk nekā 11 000 parakstu pret priekšlikumu, kas paredzētu tiesību atņemšanu par braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā.

Iniciatīvas pārstāvis Modris Skudra atzīmē, ka sodiem ir jābūt pakāpeniskiem un samērīgiem. "Jāņem vērā arī reālā situācija - ja uz ceļa ir jāapdzen divas vienu aiz otras braucošas mašīnas, sevišķi jau kravas auto, tad ātrums manevra beigās visai ticami būs ap 120 km/h," skaidro iniciatīvas pārstāvis.

Tāpat tiek norādīts, ka soda bardzības dēļ ir liels risks, ka pārkāpējs mēģināšot bēgt, kas noteikti neveicināšot drošību uz ceļa.

Iepriekš tviterī kā pretarguments sodu palielināšanai tika minēta "nesakārtotā situācija" ar iespējām konstatēt, ka ir jau iebraukts apdzīvotā vietā. Dažkārt esot situācijas, ka no apkārtnes uzreiz nav redzams, ka apkārt ceļam ir sākusies apdzīvota vieta, un arī ceļa zīme par apdzīvotās vietas sākšanos var būt slikti pamanāma, piemēram, ja to aizsedz krūmi, norādījis kāds no sociālo tīklu lietotājiem.

Kā ziņots, ar attiecīgu priekšlikumu - par iespēju uz laiku atņemt tiesības par vismaz 31 kilometru ātrāk nekā atļauts - nākusi Iekšlietu ministrija un tam atbalsts pausts arī Satiksmes ministrijā.

Savukārt patlaban Ceļu satiksmes likums paredz, ka tiesību atņemšanas sankcija iestājas, ja atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana pieļauta no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā.

iAuto turpina aicināt parakstīties vēl vairāk, lai būtu skaidra atbilde šis iniciatīvas autoriem un atbalstītājiem CSDD, Drosības padomei un Satiksmes ministrijai šeit >> https://manabalss.lv/pret-sm-virzitajiem-grozijumiem-tiesibu-atnemsanai-parkapumam-virs-31km-h/show

Lasi vēl portālā iAuto.lv šeit:

https://manabalss.lv/pret-sm-virzitajiem-grozijumiem-tiesibu-atnemsanai-parkapumam-virs-31km-h/show Foto: Ekrānuzņēmums

 
58 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
BMW 4.decembris 2023 14:16
36 1 Atbildēt

Kad ieviesīs Būvniecības tiesību atņemšanu par grants čupas nobēršanu un ātruma ierobežojošas zīmes uzlikšanu un tad būvlaukuma pamešanu uz pus gadu? Tā ir Latvijas klasika, kad būvnieks saliek zīmes, lai imitētu darbību un tad pazūd uz pus gadu, meklējot citu "dārgāku objektu", lai izpildītu iepirkumā nodempingotu pasūtījumu ceļa remontam?

Bl*d 4.decembris 2023 11:16
32 9 Atbildēt

Cerams, ka šo idiotisko likumu izdosies apturēt - varat pameklēt manu komentu, kur aprakstu, kā reizi tādu situāciju, ko minējis arī iniciatīvas autors. Uzsveru, neesmu apzināts noteikumu pārkāpējs!

Bl*d 4.decembris 2023 14:41
32 1 Atbildēt

Šis ir aktuāli, tādēļ atgādinu savu pieredzi, pārkopējot: Traki bīstama lieta. Neesmu ļaunprātīgs pārkāpējs, taču pie 2 punktiem tiku šādi - braucot no Rīgas, pie Ieriķiem nonācu aiz fūres. Kamēr uz 50 km/h cauri miestam, aiz manis jau pagara aste. Aiz Ieriķiem sagaidīju taisnu ceļa posmu un uzspiežot pāri simtam, apdzinu fūri. Ieraugot, ka pretimbraucošais CP ierauj zilās gaismas, pat samulsu - kas tad nu?, izrādās, jau 2 dienu stāvot zīme 70 km/h - plānojas ceļa remonts. Ceļa remonts tā arī nesākās, zīmes pēc laika novāca, bet iekrita daudzi. Laikam jau jāpriecājas, jo tagad būtu tiesības nost

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 8

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 9

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti