Rīgā darbu sāks jaunas maksas autostāvvietas 7

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 30.septembris 2024 19:37

No rītdienas, 1.oktobra, vairāku ielu malās Rīgā tiks atvērtas jaunas maksas autostāvvietas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Maksas autostāvvietu izveides mērķis ir labāk organizēt satiksmes plūsmu un atvieglot automašīnu novietošanu vietās, kur ir liels pieprasījums pēc stāvvietām. 

Līdz ar jaunu maksas autostāvvietu ierīkošanu tiks sakārtota automašīnu novietošanas kārtība, lai mazinātu iespējamību ar nepareizi novietotām automašīnām kavēt citus satiksmes dalībniekus un radīt sastrēgumus, norādīja "Rīgas satiksmē".

Veidojot jaunās maksas autostāvvietas, ņemts vērā Rīgas attīstības plāns, kas vērsts uz vides kvalitātes uzlabošanu un sabiedriskā transporta pieejamības veicināšanu. Jaunās stāvvietas galvenokārt ierīkotas C tarifu zonā.

Jaunās autostāvvietas C tarifu zonā izveidotas Alojas, Grostonas, Hospitāļu, Daliņa, Valdemāra, Nītaures un Zirņu ielas posmos.

B tarifu zonā jaunas maksas stāvvietas izveidotas Eksporta un Ģertrūdes ielā. 

Savukārt D tarifu zonā jaunas maksas atostāvvietas būs Pulkveža Brieža un Rūpniecības ielā.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, situācija minētajās ielās līdz šim bijusi dažāda. Ir vietas, kur maksas stāvvietas jau bijušas, un, izvērtējot situāciju, stāvvietu skats tiek palielināts.

Esot arī vietas, kur līdz šim bija ierīkotas stāvvietas, bet tās tagad pārņems, kops un maksu iekasēs "Rīgas satiksme".

Esot arī ielu posmi, kur stāvvietu līdz šim nebija un automašīnas tika novietotas bez maksas, ielas malā. Šajās vietās autostāvvietas tiek ierīkotas no jauna un turpmāk tiks iekasēta maksa par automašīnu novietošanu.

Iedzīvotāji, kuri deklarējuši savu dzīvesvietu attiecīgajās tarifu zonās, var noformēt iedzīvotāja karti, kas nodrošinās ērtāku autostāvvietu uzmantošanu. 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 30.septembris 2024 20:35
1 0 Atbildēt

Nu vispār jau tagad smilkst centra namīpašnieki ka bizness ir aizmucis! Interesanti kāpēc? Nu ne jau tāpēc ka tirdzniecības centros ir bezmaksas parkings! Nē! Jūs ko? Centrāltirgus arī sāk nīkuļot, ja kas...

Hm 30.septembris 2024 20:51
1 0 Atbildēt

Pie centrāltirgus bieži vien vispār nav brīvu vietu. Ilgi jābraukā apkārt kamēr atrod.

Un vispār tādām iestādēm kā centrāltirgus vajadzētu nodrošināt bezmaksas stāvvietu saviem klientiem, kas dodas pie viņiem tērēt naudu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Automašīnu lietošanas nodokli cels par 10% un prasīs samaksāt katru gadu 10

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%. Lasīt vairāk

 

Elektriskie kravinieki jau 2030. gadā “noliks pie vietas” dīzeļus 17

Elektrisko kravas auto drīzu uzvaras gājienu paredz jaunākais pētījums. Lasīt vairāk

 

Tagad netrafarētās Škoda fiksē arī OCTA apdrošināšanu un tehnisko apskati (+ VIDEO) 33

iAutolv apskata kā aprīkoti policijas transportlīdzekļi no ārpuses un iekšpuses, ko savās kamerās redz policisti un ko spēj fiksēt šajos transportlīdzekļos iebūvētā elektronika. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 7

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti