Elektrisko automašīnu īpatsvars Norvēģijā pārsniedz 11% no jaunu automašīnu pārdošanas 8

 

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 5.decembris 2013 10:59

Elektrisko automašīnu īpatsvars Norvēģijā šā gada novembrī pirmo reizi pārsniedzis 10% no kopējā jauno automašīnu pārdošanas apjoma, liecina Norvēģijas Ceļu satiksmes informācijas padomes (OFV) apkopotā informācija.

Novembrī Norvēģijā reģistrētas 1434 jaunas elektriskās automašīnas, kas veido 11,9% no kopējā jauno automašīnu reģistrācijas apjoma.

Tomēr, neskatoties uz elektrisko automašīnu tirgus daļas palielināšanos, novembrī pēc divu mēnešu pārtraukuma par pārdotāko kļuva ar iekšdedzes dzinēju aprīkots automašīnas modelis - "Volkswagen Golf".

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

Septembrī un oktobrī par pārdotākajiem automobiļiem Norvēģijā kļuva elektromodeļi - attiecīgi "Tesla S" un "Nissan Leaf".

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Elektrisko automašīnu tirdzniecību Norvēģijā galvenokārt veicina apstāklis, ka šīm automašīnām netiek piemēroti nodokļi, kā arī šo automašīnu īpašniekiem nav jāmaksā par to novietošanu publiskajās maksas stāvvietās.

Elektriskās automašīnas Norvēģijā braukšanai drīkst izmantot arī autobusiem paredzētās joslas.

Lai vēl vairāk veicinātu elektrisko automašīnu pārdošanu, Norvēģija ir izveidojusi plašu šo automašīnu uzlādes staciju tīklu.

Pagājušā gada novembrī elektriskās automašīnas veidoja vien 2,6% no kopējā jauno automašīnu reģistrācijas apjoma.

Atgādinām, ka "Volkswagen Golf" ieguva "Latvijas Gada auto 2014" titulu, bet "Nissan Leaf" ieguva "Latvijas Eko auto 2014" titulu.

Nissan Leaf Foto: iAuto.lv

Volkswagen Golf Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
rudens68 5.decembris 2013 12:39
1 0 Atbildēt

Te arī atbilde kapēc .............Elektrisko automašīnu tirdzniecību Norvēģijā galvenokārt veicina apstāklis, ka šīm automašīnām netiek piemēroti nodokļi, kā arī šo automašīnu īpašniekiem nav jāmaksā par to novietošanu publiskajās maksas stāvvietās.

Elektriskās automašīnas Norvēģijā braukšanai drīkst izmantot arī autobusiem paredzētās joslas.

.............................

Inresanti pie kāda % no kopējo auto skaita šis atlaides sāks pārskatīt ?

aansis 5.decembris 2013 16:44
0 0 Atbildēt

Atlaides varētu arī nepārskatīt - no naftas naudas var daudz atļauties sponsorēt. Bet sabiedrisko transportu ātri vien šādi sāks traucēt - un, manuprāt, tieši šis ir pat būtiskākais faktors elektromobiļa izvēlei - ja tev ir pietiekami daudz naudas, vari šādā veidā "nopirkt" tiesības būt krutākam par pārējiem ;)

Krotow 5.decembris 2013 22:23
0 0 Atbildēt

Nākamais solis būs elektriskie auto ar patvaļīgi uzliktajām zilajām bākugunīm (sk. Krievijas pieredzi) :)

rudens68 6.decembris 2013 10:35
0 0 Atbildēt

Zinātāji vēl varētu uzrakstīt cik eiro ir visas atlaides . Piemēram atsevišķi cik uz nodokļiem pērkot . Cik ietaupi par stāvietu Stokolmā , citā pilsētā .

aansis 6.decembris 2013 12:28
0 0 Atbildēt

Ar ciparu vien būs par īsu. Kā naudas izteiksmē novērtēt, piemēram Londonas centrā piešķirtās iebraukšanas tiesības hibrīdautomobīļiem, kā rezultātā ir ievērojami pieaugusi Lexus popularitāte, salīdzinot ar BMW vai MB, Londonas biznesmeņu vidū, ja ar "parastu auto" kungam nākas iet ar kājām vai izmantot sabiedrisko transportu? :)

elektromīlis 13.decembris 2013 17:30
0 0 Atbildēt

a kāds zin, kas notika ar tiem LATVENERGO elektro auto, kurus pirms pāris gadiem ar pompu iepirka?

Artūrs 17.decembris 2013 0:04
1 0 Atbildēt

Stāvvieta Oslo maksā aptuveni 20-25 Ls dienā.Lai iebrauktu pilsētā ir jāšķiras no aptuveni 4 Ls. + Savu elektromobili stāvvietā vari uzlādēt par brīvu. Es pat nepieminēju nodokļus. Ir ļoti daudz iemeslu lai Norvēģijā iegādātos el auto

etransport 21.marts 2015 21:12
0 0 Atbildēt

es pat nesaprotu , kurā mirklī šis godīgums beigsies? Kāpēc par velti auto uzlāde , es saprotu, jo tai praktiski nav izmaksu.(apmēram no 1-2 euro) Bet kāpēc par velti iebraukt pilsētā un braukt pa sabiedriskā transporta joslām, neredzu izkaidrojumu. ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 84 100 eiro: Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 24

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti