Volkswagen e-up! 1

 
Moller Baltic | 26.februāris 2014 14:10

Volkswagen koncerns ir uzstādījis mērķi kļūt par globālo elektromobiļu tirgus līderi. „Mēs sākam pareizajā laikā. Mēs elektrizējam visas automobiļu klases, un tāpēc mums ir viss nepieciešamais, lai līdz 2018. gadam padarītu Volkswagen koncernu par labāko autoražotāju visās jomās, tostarp elektriskajā mobilitātē,” teica Prof. Dr. Martins Vinterkorns (Prof. Dr. Martin Winterkorn), Volkswagen Aktiengesellschaft vadītājs.

Foto: Publicitātes foto

Vinterkorns ir pārliecināts, ka Volkswagen pozīcijas ir spēcīgas: „Mums ir visaptverošākā pieeja rītdienas mobilitātei. Sākot no ļoti efektīviem, videi draudzīgiem dīzeļdegvielas, benzīna un dabasgāzes dzinējiem līdz klasiskiem hibrīddzinējiem, elektriskajiem dzinējiem un plug-in tipa hibrīdautomobiļiem – neviens cits automobiļu ražotājs nespēj mēroties ar mūsu plašo piedāvājumu”.

Vinterkorns uzsvēra, ka Volkswagen ir nostādījis elektrisko mobilitāti „koncerna centrā. Volkswagen koncerns pētniecībā un izstrādē katru gadu iegulda vairāk kā septiņus miljardus eiro. Ievērojama daļa tiek atvēlēta elektriskās mobilitātes tehnoloģiju un sastāvdaļu izstrādei – tas ir vairāk kā jebkurā citā jomā.

Vinterkorns uzskata, ka katrs, kurš patiesi uzņemas atbildību par apkārtējo vidi, domā soli uz priekšu: „Mums ir jādomā holistiski un jābūt vispusīgai pieejai attiecībā uz mobilitāti – no enerģijas ieguves, izstrādes, ražošanas, tirdzniecības un automobiļu darbības līdz pat otrreizējai pārstrādei. Tādēļ mūsu mērķis ir atrasties vadībā ar holistiskām, modernām mobilitātes koncepcijām”.

Volkswagen Importētājs Latvijā Moller Baltic Import ir uzsācis pilotprojektu e-mobilitātes programmas ietvaros un šīs programmas pirmais dīleris, kurš nodrošinās e-mobilitātes pakalpojumus Latvijā, būs Moller Auto Lidosta. Kā atzina uzņēmuma vadītājs Ilgvars Ļubka:” Volkswagen automobiļu piedāvājuma papildināšana ar elektroautomobili e-up! ir loģisks turpinājums ar Hibrīdtehnoloģijām aprīkotajiem VW Touareg un Jetta.  Mēs ticam, ka šis automobilis būs pieprasīts, tāpēc esam pilnībā sagatavojušies e-up automobiļa tirdzniecībai nodrošinoties ar demonstrāciju automobili un apmācot darbiniekus. Klientu ērtībām Volkswagen dīlera centrā tiks uzstādīta bezmaksas uzlādes stacija”.

Jau šobrīd Volkswagen Latvijā piedāvā četru sēdvietu elektoautomobili, kas ar vienu uzlādēšanās reizi var nobraukt līdz pat 160 km. Tas ir automobilis, kas piemērots ikdienas lietošanai pilsētā, taču der arī garākiem pārbraucieniem vai kā novatorisks otrs automobilis. Ar to viegli iespējams nobraukt līdz pat 160 km attālumu. Pēc tam e-up! 30 minūtēs var uzlādēt par līdz pat 80 procentiem no tā enerģijas uzglabāšanas kapacitātes.

Automobili e-up! gandrīz pilnībā bez skaņas un pārtraukumiem jaudas plūsmā vai trokšņiem no piedziņas daļas darbina 60 kW / 82 ZS maksimālās jaudas dzinējs. Tā pastāvīgā jauda ir 40 kW / 55 ZS, bet maksimālais 210 Nm griezes moments ir pieejams jau no pirmajiem dzinēja apgriezieniem. Tas spēj uzņemt ātrumu no 0 līdz 100 km/h 12,4 sekundēs, savukārt tā maksimālais ātrums ir 130 km/h. e-up! Latvijā ir pieejams no 25296 EUR.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 18.marts 2014 20:22
0 1 Atbildēt

atceros, kā fāteris dabūja el. strāvas triecienu, kad lietainā, slapjā laikā kāpa iekšā trolejbusā, uz brīdi viena kāja bija uz zemes un otra, jau uz pakāpiena, es toreiz ielecu ar lēcienu, un "pa nagiem" nedabūju. tagad par šito joku iedomājos - ja kāpšu ārā no elektromobiļa slapjā laikā, kā būs? dabūšu "pa nagiem"?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 6

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti