BBC direktors: Džeremijs Klārksons nav rasists 8

 
Nozare.lv | 10.augusts 2014 12:19

Britu raidorganizācijas BBC televīzijas programmu daļas direktors Denijs Koens neuzskata populārā britu auto raidījuma "Top Gear" ("Gāzi grīdā") vadītāju Džeremiju Klārksonu par rasistu, teikts viņa vēstulē Londonas laikrakstam "Guardian".

"Nevienam nav noslēpums, ka pēdējā laikā raidījums "Gāzi grīdā" radījis dažas būtiskas problēmas," raksta Koens. "Kaut arī man un Džeremijam ir domstarpības par viņa izteikumiem, kurus daži uzskata par ļoti aizskarošiem, es nedomāju, ka viņš vai jebkurš cits no "Gāzi grīdā" veidotājiem ir rasists."

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Pēc pārmetumiem, ka Klārksons vienā no saviem BBC pārraidītajiem maija raidījumiem bija citējis kādu pazīstamu pantiņu, izmantojot rasistiskus vārdus, viņš saņēma brīdinājumu. Auto raidījuma vadītājs pēc tam atvainojās par saviem izteikumiem.

Pagājušajā nedēļā Klārksons arī pārkāpa pārraides noteikumus "Gāzi grīdā" speciālizlaidumā Mjanmā (Birmā), jo izmantojis rasistisku vārdu, kurš bija nepieņemams, jo "neiekļāvās kontekstā".

Koens arī nesen veicis šova novērtējumu, lai nodrošinātu, ka šādi skandāli vairs neatkārtojas. Šajā pārbaudē tika iekļautas intervijas ar pārējiem raidījuma vadītājiem - Ričardu Hamondu un Džeimsu Meju.

BBC televīzijas direktors vēstulē arī atklāj, kādu uzvedību sagaida no šova vadītājiem.

"Es vēlos, lai "Gāzi grīdā" saglabā savu unikālo skatījumu uz pasauli, taču šādi nepatīkami atgadījumi tam neko labu nedod," raksta Koens.

Viņš pauž pārliecību, ka raidījuma veidotāju komanda arī turpmāk nodrošinās tam "spožus panākumus", piebilstot, ka šovu "iecienījuši miljoniem skatītāju visā pasaulē".

Savukārt "Guardian" vēsta, ka BBC ģenerāldirektors Tonijs Hols izglābis Klārksonu no discipilnārsoda par rasistiskajiem izteikumiem maija raidījumā, neņemot vērā citu raidorganizācijas vadītāju, tostarp Koena, iebildumus.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Aigarcix 10.augusts 2014 18:01
16 3 Atbildēt

Ja tas raidījums kļūs baigi politkorektais,tad zudīs vispār jēga.Tur jau ir tā britu melnā humora sāls,bet ja kāds jūtas aizvainots,lai neskatās.:))))

Zhu 11.augusts 2014 9:58
8 1 Atbildēt

Zb tie melnie, visu laiku kauc kko. Nezkapec baltie necepas par, to jau melnais nosauc par balto, nevis kaukazieti?

Manis pec tie melnie var saukt mani ka grib, es par to tikai pasmiesos.

andzins1111 11.augusts 2014 14:08
8 0 Atbildēt

Top Gear nav auto raidījums. Tas ir izklaidējošs humoršovs par auto tēmu. Diemžēl kādi 80% šī raidījuma auditorijas visus tā vadītāju izteikumus uztver tieši. Un atbilstoši arī rīkojas uz ielām. Ar tik lielu auditoriju, tas ir risks, jo idiotu bez spriešanas spējām netrūkst nekur.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti