"Audi" autopilota sistēma būs labāka par cilvēku (+ video) 25

 
iAuto | 23.oktobris 2014 7:42

Jaunās paaudzes "Audi A8" tiks komplektēts ar pilnībā autonomu autopilota sistēmu, kas pēc kompānijas pārstāvju teiktā, garantēs daudz drošāku pārvietošanos nekā tas ir gadījumā, kad pie stūres sēž cilvēks. "Audi" autopilota tehnoloģija tiks pilnībā izstrādāta un pārbaudīta nākamo divu gadu laikā.

Pirmo prezentāciju plašākai publikai "Audi" plāno sarīkot Lasvegasas CES elektronikas sasniegumu izstādē, kas notiks 2015.gada janvārī. Komentējot šo lēmumu, "Audi" tehnoloģiju un komunikācijas nodaļas vadītājs Stefans Mozers paziņojis: „Ja jūsu rīcībā ir labs autopilots, varat rēķināties, ka tas vienmēr būs labāks par dzīvu cilvēku. Autopilots nesarunājās pa telefonu un pasažieriem, nenovērš uzmanību no ceļa, ieraugot skaistu meiteni. Uzskatu, ka mūsu izstrādātās tehnoloģijas ir labākas par lielāko daļu autovadītāju.”

Aizkavēt autopilota sistēmas ieviešanu dzīvē var tikai likumdošana, kas daudzās valstīs pagaidām nepieļauj šādas tehnoloģijas pielietošanu kopējās satiksmes ceļos.

Aizvadītajā nedēļā "Audi" nodemonstrēja autopilota tehnoloģiju praksē – pirms DTM čempionāta kārtējā posma Hokenhaimā, ar autopilotu apgādāts "Audi RS7" patstāvīgi izbrauca trases apli, turklāt darot to „kaujas režīmā.” Autopilota vadītais automobilis apli paveica divās minūtēs, kas ir līdzinās profesionāla sacīkšu braucēja sniegumam šajā trasē.

  

 

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
miegainais 23.oktobris 2014 9:58
4 1 Atbildēt

Ja dienā max pusstundu nosēž pie stūres, tad jā - liels prieks ir par šādiem svētku brīžiem. Ja gadu no gada ikdienā pie stūres jāpavada vairākas stundas, kuras varētu nevis blenzt priekšā braucošajam lukturos, bet darīt ko lietderīgāku, tad prieka no braukšanas paliek visai maz.

ak 23.oktobris 2014 10:25
4 1 Atbildēt

Jēga būs tāda, ka tagad, noguris esi, vai kā, tumsā tāpat neredzi, bet brauc. A tad, braukt vairs negribas-pārslēdzies uz pilotu, un lasi grāmatu. Un stirnu, kura tikai tuvojas naktī starp mašīnām tumsā tagad neredzi, bet skaneris, jeb kamera, redzēs.

Raimonds 23.oktobris 2014 11:37
4 1 Atbildēt

Reāls autopilots pēc balles aizvēdīs mājās, bet kā ar vadītāja promilēm šādā situācijā?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti