"Mercedes: G500 4x4²" - cerības uz sēriju (+ foto) 12

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 23.februāris 2015 8:00

Monstrozā sešriteņu "Mercedes-Benz G63 AMG 6x6" apvidus auto ne mazāk efektīgais četrriteņu brālis "G500 4x4²" gatavojas Ženēvas autoizstādei. No publikas reakcijas būs atkarīgs tas, vai gaidāms arī turpinājums.

Foto: Publicitātes foto

"G500 4x4²" iespaidīgie izmēri (4,62 m garums, 2,25 m augstums, 2,10 m platums), 450 mm klīrenss, 22 collu diski ar milzīgajām 325 izmēra apvidus riepām un četru litru astoņu cilindru benzīna motors, kas attīsta 422 ZS (610 Nm) ne tikai iedveš bijību, bet nodrošina pārliecinošu sniegumu  uz jebkura seguma ceļiem un sarežģītības pakāpes profila apvidū.

Foto: Publicitātes foto

Pilnpiedziņas automobiļa komplektācijā ir aizsargplāksnes, kas uzstādītas priekšpusē un aizmugurē, trīs bloķējošie diferenciāļi, speciāls apvidus režīms, kas izlaiž daļu gaisa no riepām veidojot labāku saķeri uz mīkstas grunts, kā arī rallija režīms, kas ļauj droši justies uz šosejas pat traucoties ar ātrumu 200 km/h.

Foto: Autobild.de

Pateicoties īpašai asu konstrukcijai un augstajam klīrensam "G500 4x4²" var pārvarēt līdz pat vienam metram dziļus ūdens šķēršļus un pārvietoties pa akmeņiem klātu virsmu.

Foto: Publicitātes foto

Pagaidām "G500 4x4²" ir koncepta statuss, taču, ja pēc viesošanās Ženēvas izstādē "Mercedes" saņems pozitīvas atsauksmes, četriteņu apvidnieks var gatavotie sērijveida ražošanai. Par labu tam runā fakts, ka vēl „neprātīgāks projekts” – trīsasu "G63 AMG 6x6," kas maksā aptuveni 460 000 eiro, ir dzīvotspējīgs un izgatavots jau 150 eksemplāros. Divasu "G500 4x4²" cena varētu būt aptuveni 300 000 eiro.

Foto: Autobild.de

Foto: Autobild.de

Foto: Autobild.de

Foto: Autobild.de

Foto: Autobild.de

 

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 23.februāris 2015 8:40
2 0 Atbildēt

Viņču prasās!

Crankshaft 24.februāris 2015 8:56
1 0 Atbildēt

black

ja palaidīs sērijā, gan jau aprīkojuma lapā, starp aitādas paklājiņiem un elektriski regulējamiem aizmugures sēdekļiem, būs arī vinča. tikai diez vai kāds dzīs 300k vērtu auto tādos dubļos, kur būtu jāvinčojas, ja nu vienīgi krievi.

-------------------------------

Nav, ko pilināt uz krieviem! :-) Savulaik EČ autokrosa sacensībās Madžorā, Itālijā, sestdienas vakarā blakus krosa

trasei vietējais 4x4 entuziastu klubs rīkoja autotriāla sacensības, kur bija viss, i braukšana pa upi, i rāpošana pa

akmeņiem, i rāpšanās kalnā pa dubļiem utt.. :-) Un brauca tie itāļi ar visu, kas kustas, pietrūka vien Lamborghini LM002 :-))))) Pat Porsche 959 bija, uzliftēts līdz vismaz 0.5 metru klīrensam :-))) Dalībnieki jāja, sākot ar mežonīgi pārbūvētiem UAZ un rumāņu ARO, līdz praktiski standarta Range Rover un tamlīdzīgiem, bet tehniku nežēloja neviens.

Tas MB 6x6 nebija nekas cits, kā civilā versija Austrālijas armijai uztaisītajiem 2100+ 6x6 G-Klasse auto. Tā kā civilo

versiju (100 gab.) izķēra kā karstus pīrādziņus, lielākā daļa,

protams, nonāca pie šeihiem, MB vadība izlēma atvasināt

no tā auto 4x4 versiju ekstrēmai braukšanai. Adresāts

būtībā ir tas pats, jo Eiropā uz ceļa / ielas ar šito rīku nav

īsti ko darīt, kaut iet viņš pāri 200 km/h, ar bezceļa riepām

MB gan neiesaka ātrāk par 160 km/h. Gan jau aizies, G-Klasse vispār piedzīvo totālo renesansi - 2014. gadā pārdoti vairāk, nekā 14000 visādu veidu G-Klasse, vairāk , nekā nekad. Nu tad tagad lai šeihi pastutē Vācijas (Austrijas) ekonomiku :-) Un dīzeļi viņiem nav vajadzīgi, viņiem benzīna pietiks ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti