"Ford GT 250" – ne vairāk par 250 gadā (+ foto) 3

 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

iAuto | 5.marts 2015 12:21

"Ford" kompānijas pārstāvji pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē sarunā ar žurnālistiem atklājuši, ka superauto "GT 250" nav paredzēts saražot vairāk par 250 eksemplāriem gadā.

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Amerikāņu supermašīnas pasaules pirmizrāde notika gada sākumā Detroitas motoršovā, taču Eiropas interesentiem ekskluzīvais "Ford" sportkārs tiek izrādīts pirmoreiz. 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

"Ford GT" aprīkots ar 3,5 litru sešu cilindru Twin turbo motoru, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un strādā tandēmā ar "Powershift" septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu. Automašīnas konstrukcijā iekļauta regulējama piekare un aktīvais antispārns, bet sportistam atbilstošu svaru palīdz saglabāt oglekļa šķiedras kokpits un alumīnija palīgrāmis.

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

"Ford GT" sērijveida modeļa ražošana gandrīz nemainīgā izskatā (95% paliks no Ženēvas koncepta) tiks uzsākta nākamgad, bet cena būšot aptuveni vienā līmenī ar "Lamborghini Aventador" (360 000 eiro).

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Iepriekšējais "Ford GT" tika ražots no 2004.gada līdz 2007.gadam un šajā laikā tapa 4038 eksemplāri. Toreiz zem sportiskās kupejas motora pārsega atradās 5,4 litru V8 motors, kas pateicoties "Eaton" kompresoram spēja attīt 550 ZS jaudu un 677 Nm griezes momentu. 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 5.marts 2015 12:44
3 1 Atbildēt

Kam vajag tādu fordiņu ar tādu kokpitu un vēl pa ganāmpulka cenu...

Goo 6.marts 2015 7:30
1 0 Atbildēt

Neņemšu, jo Droši ka rūsē tikpat àtri kā Mondeo

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti