"Ford GT 250" – ne vairāk par 250 gadā (+ foto) 3

 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

iAuto | 5.marts 2015 12:21

"Ford" kompānijas pārstāvji pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē sarunā ar žurnālistiem atklājuši, ka superauto "GT 250" nav paredzēts saražot vairāk par 250 eksemplāriem gadā.

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Amerikāņu supermašīnas pasaules pirmizrāde notika gada sākumā Detroitas motoršovā, taču Eiropas interesentiem ekskluzīvais "Ford" sportkārs tiek izrādīts pirmoreiz. 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

"Ford GT" aprīkots ar 3,5 litru sešu cilindru Twin turbo motoru, kas attīsta 600 zirgspēku jaudu un strādā tandēmā ar "Powershift" septiņu pakāpju robotizēto pārnesumkārbu. Automašīnas konstrukcijā iekļauta regulējama piekare un aktīvais antispārns, bet sportistam atbilstošu svaru palīdz saglabāt oglekļa šķiedras kokpits un alumīnija palīgrāmis.

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

"Ford GT" sērijveida modeļa ražošana gandrīz nemainīgā izskatā (95% paliks no Ženēvas koncepta) tiks uzsākta nākamgad, bet cena būšot aptuveni vienā līmenī ar "Lamborghini Aventador" (360 000 eiro).

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

Iepriekšējais "Ford GT" tika ražots no 2004.gada līdz 2007.gadam un šajā laikā tapa 4038 eksemplāri. Toreiz zem sportiskās kupejas motora pārsega atradās 5,4 litru V8 motors, kas pateicoties "Eaton" kompresoram spēja attīt 550 ZS jaudu un 677 Nm griezes momentu. 

Foto: Auto-Medienportal.Net/Manfred Zimmermann

 
Visi komentāri
 
LMT 5.marts 2015 12:44
3 1 Atbildēt

Kam vajag tādu fordiņu ar tādu kokpitu un vēl pa ganāmpulka cenu...

Goo 6.marts 2015 7:30
1 0 Atbildēt

Neņemšu, jo Droši ka rūsē tikpat àtri kā Mondeo

lietotajs 6.marts 2015 12:06
0 1 Atbildēt

cik jauki ka lettiņi parāda savu īso saprašanu par auto...

bet jāatzīst, ka cena ir diez gan augsta priekš "Ford"... No ne-superauto rāžotājiem mēs parasti sagaidām mazāku cenu. līdz ar ko jāgaida review vai vispār auto ir vērts tās summas, ko par to prasa... (vai auto spējas ir kaut cik salīdzināmas ar to pašu augstākminēto "Lamborghini Aventador")

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti