Jaunā "Audi A8" startu atliek autopilota dēļ 4

 
iAuto | 12.marts 2015 15:04

Vācijas autobūves kompānija audi pārcels flagmaņa "A8" jaunās paaudzes modeļa startu no 2016.gada uz 2017.gadu. Kavēšanās iemesls – nepieciešamība pilnveidot autopilota tehnoloģijas darbību.

"Audi A8" autonomās braukšanas sistēma spēs pastāvīgi vadīt automobili lielā ātrumā uz ātrgaitas šosejas, manevrēt ceļa sastrēgumos un autostāvvietās.

"Audi" inženieri uzsver, ka viņu izstrādātās tehnoloģijas priekšrocības ir samērā vienkāršā konstrukcija, kas neprasa iejaukšanos stūres iekārtas un bremžu sistēmās. Autopilots veiksmīgi izmēģināts testa braucienos, kur "A8" prototipi bez cilvēka iejaukšanās to darbībā nobraukuši 37 000 kilometru.

"Audi" flagmanis kļūs par pirmo markas modeli, kas iegūs konceptam "Prologue" izmantoto jauno vizuālo noformējumu. Mediji vēsta, ka jaunais "A8" „izstrādāts no nulles” un tiks ražots uz MLB platformas, kas nedaudz modernizētā variantā tiek izmantota jaunās paaudzes "Q7" krosoveram.  Sedana dzinēju klāstā būs sešu un astoņu cilindru agregāti, tāpat kā varenais W12, kas tiks modernizēts tā, lai atbilstu Euro-6 normatīviem.  

Piebildīsim, ka pie autopilota tehnoloģijas projektiem strādā gandrīz visas lielākās autobūves kompānijas. 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Zinis 12.marts 2015 13:29
4 3 Atbildēt

Piebildiishu ka jaa visas lielaakaas autobuves kompanijas straadaa pie taa, bet tikai ir taa saucamajaa "iesaceeju liimenii" saliidzinajumaa pret Audi...

Māris 13.marts 2015 10:50
3 1 Atbildēt

iesācēju līmenis ir tieši Audi attiecībā pret Volvo. ja audi pa šo laiku tik pasējuši autopilotu "palaist" trasē, kur nav neviena šķēršļa, tad volvo redzētie testi jau notiek pilsētā, kur ir citi satiksmes dalībnieki un negaidīti šķēršļi cilvēka veidolā, kas šķērso brauktuvi utt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti