"Nissan" peļņa biznesa gadā pieaugusi par 17,6% 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.maijs 2015 6:29

Japānas autobūves uzņēmums "Nissan Motor Co." pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 457,6 miljardu jenu (3,3 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 17,6% vairāk nekā pirms gada, teikts trešdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt nodrošinājusi Japānas jenas vērtības samazināšanās un jaunu modeļu laišana tirgū.

Tikmēr "Nissan" tirdzniecības apjoms biznesa gadā palielinājies par 8,5% un sasniedzis 11,38 triljonus jenu.

Uzņēmums prognozē, ka tā peļņa pieaugs arī šajā biznesa gadā un sasniegs 485 miljardus jenu.

Neilgi pirms jaunāko finanšu rezultātu publiskošanas "Nissan" trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc 1,56 miljonus automobiļu saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma "Takata" ražotiem gaisa spilveniem.

Savukārt konkurents "Toyota Motor Corp." šo problēmu dēļ atsaucis piecus miljonus automašīnu, šim atsaukumam aptverot 35 modeļus, kas ražoti laika periodā no 2003.gada marta līdz 2007.gada novembrim.

 
Visi komentāri
 
IkdienasViesis 14.maijs 2015 11:20
0 0 Atbildēt

Nu nezinu. Škiet, ka otreiz mūžā nissanu vairs nepirkšu. Slavenais Juke diemžēl manu ģimeni pozitivi neiedvesmoja. Pirmkārt jau ne pārāk veiksmīgā variatora ātrumkārba,ar kuru veikt apdzīšanas manevrus bija vairāk nekā bīstami. Otrkārt - izturība. Nenozīmīgais crachs pie neliela ātruma (10 km/h jeb 5m līdz krustojumam) bija iemesls auto norakstīšanai. Servisi dārgo remonta izmaksu dēl nebija noskaņoti veikt remontu pa sakarīgām izmaksām. Laikam tomēr būs jāpaliek pie domas, ka LABĀK ir nopirkt desmitgadīgu volviķi nekā jaunu JUKE....Tā nu tas ir.

GB12 15.maijs 2015 17:08
0 0 Atbildēt

Nu, ja tu brauc ar 10, bet pretējais vai sānējais ar 50, tad norakstītu jebkuru auto. Tu taču nemēģināsi iestāstīt, ka ar 10 km/h tika norakstīts pēc sadursmes ar škērsli? Kas tad tas par šķērsli?

Bet vispār interesanti, ka tagad slavas dziesmas tiek dziedātas 10-gadīgiem volvo, kā vēl pirms gada jaunai Sonatai. Pēc gadiem pieciem droši vien lasīsim - 10gadīgu volviķi nekad nepirktu, tas tur tāds un šitāds. LABĀK ir nopirkt...

P.S. Tur ne tik ļoti variatora kārba, cik neveiksmīga kombinācija ar konkrēto 1.6 dzinēju. Variators, piemēram, ar 1.6 turbodžūku vai kaut ar jauno 1.2 turbo ceļ diezgan labi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti