"Honda" ziņo par jaunu "Takata" ražoto gaisa spilvenu izraisītu nāves gadījumu 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.jūnijs 2015 7:34

Japānas autobūves kompānija "Honda Motor Co." paziņojusi par vēl vienu nāves gadījumu, ko izraisījusi Japānas uzņēmuma "Takata" ražota gaisa spilvena pārsprāgšana, tādējādi šim kļūstot par septīto nāves gadījumu, kas saistīti ar defektīviem gaisa spilveniem.

Uzņēmums pirmdien apstiprināja, ka kāda sieviete ASV Luiziānas štatā gājusi bojā aprīlī pēc tam, kad viņas 2005.gada "Honda Civic" automašīnā pārsprāga defektīvs gaisa spilvenu piepūšanas mehānisms, izraisot metāla atlūzu izplatīšanos.

Šis apstiprinājums izskanējis pēc tam, kad "Honda" ASV struktūrvienība piektdien paziņoja, ka tā par šīs sievietes nāvi paziņojusi ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldei (NHTSA).

Vienlaikus "Honda", kas ir lielākais "Takata" klients, pavēstījis, ka automašīnu atsaukumi saistībā ar gaisa spilvenu problēmām uzņēmumam izmaksās gandrīz 45 miljardus jenu (324,2 miljonus eiro).

Kompānija gan norāda, ka šie izdevumi neietekmēs dividenžu izmaksu vai peļņas prognozi pašreizējam gadam.

Kā ziņots, "Takata" maija beigās piekrita dubultot automašīnu atsaukumu ASV līdz gandrīz 34 miljoniem automobiļu, ietekmējot 11 autoražotājus un tam kļūstot par visu laiku lielāko atsaukumu ASV automašīnu nozares vēsturē.

Savukārt pasaulē kopumā šo problēmu dēļ atsaukti aptuveni 53 miljoni automašīnu.

Šie atsaukumi paredzēti, lai bez maksas automašīnās nomainītu defektīvu gaisa spilvenu piepūšanas mehānismu, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

 
Visi komentāri
 
Normis 15.jūnijs 2015 11:45
1 1 Atbildēt

lai nomaina man BMW 321 stūres mehānismu :) tur vispār spilvena nav :)

Einšteins 15.jūnijs 2015 11:54
1 0 Atbildēt

Ja tas ir tikai Honda auto... tad kura gada izlaidumiem? vnk lai var laicīgi nomainīt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti