"Volkswagen" modernizējis minivenu "Sharan" (+ foto) 7

 
iAutolv | 16.jūnijs 2015 7:39

Pēc pieciem ražošanas gadiem un 200 000 pārdotu eksemplāru, "Volkswagen" laidīs klajā uzlaboto "Sharan." Darbs pie jaunās versijas jau pabeigts un tirgū to gaida 15.jūlijā.

Foto: Publicitātes foto

Piemērojoties tirgus tendencēm, "Renault" savu lielo minivenu "Espace" pārveidojis teju līdz nepazīšanai un jaunajā paaudzē pasniedz drīzāk kā krosoveru nevis minivenu. "Volkswagen Sharan" turpretim saglabājis tradicionālo formu arī pēc modernizācijas, uzturot dzīvu ideju par lielo minivenu un kuplinot jau gandrīz iznīkušā automobiļu segmenta retās rindas.  

Foto: Publicitātes foto

4,85  garais "Sharan" pieejams piecu vai septiņu sēdvietu variantā, maksimālā ietilpība – 2430 litri. Plašs un ietilpīgs, "Highline" komplektācijā arī maksimāli nopakots, tādēļ nav brīnums, ka Ķīnā, kur to pārdod tikpat daudz, cik Vācijā un piedāvā sešvietīgā modifikācijā, "Sharan" izvēlas kā biznesa transportu.

Foto: Publicitātes foto

Modernizācijas procesā "Sharan" ticis pie jauniem LED aizmugures lukturiem un jauniem riteņiem, "Highline" komplektācijā priekšējos sēdekļus par papildmaksu varēs aprīkot ar masāžas funkciju, bet multimediju komplekss, kas pārņemts no "Golf," iepriecinās ar jaunām iespējām un lielāku ekrānu. Jau bāzes versijā "Composition Colour" tam ir piecu collu ekrāns, bet "Composition Media" un "Discover Media" tas pieaug līdz 6,5 collām.

Foto: Publicitātes foto

Komplektā iekļauta navigācija un ārējie informācijas servisi, bet piemaksājot, informācijas un izklaides sistēmu iespējams uzlabot tiktāl, ka tā varēs atbalstīt gan Apple "Carplay," gan „Android Auto." Sharan komplektēts ar "multi-collision" bremžu sistēmu, kas  pēc nopietnas sadursmes automātiski nobremzē transportlīdzekli, savukārt par citām drošības sistēmām (joslas uzturēšanas palīgsistēma, adaptīvā kruīzkontrole, "City" ārkārtas bremzēšanas sistēma u.c. ) ražotājs vēlas papildu maksu.

Foto: Publicitātes foto

Motoru piedāvājumā 2,0 litru benzīna motors ar 150 un 220 ZS jaudu, divi dīzeļdzinēji ar 115 un 184 ZS, kā arī 150 ZS jaudīgs TDI dīzelis, ko vācu "Autobild" iesaka kā labāko izvēli. Šis motors tagad attīsta par 10 ZS vairāk (agrāk 140 ZS), apgādāts ar divām balansiervārpstām, kas praktiski neitralizē vibrācijas un uz 100 km kombinācijā ar manuālo pārnesumkārbu patērē vidēji 5,0 litrus degvielas (praksē varētu būt par kādiem 2 litriem vairāk). No vietas līdz simtam ar šādu motoru aprīkots "Sharan" paātrināsies 10,3 sekundēs, maksimālais ātrums būs 200 km/h. Ja vien klients vēlēsies, 150 ZS agregātu var kombinēt ar "4Motion" pilnpiedziņu un divsajūgu DSG pārnesumkārbu.

Foto: Publicitātes foto

Funkcionalitātes ziņā VW lielais vens joprojām ir visaugstākajā līmenī – aizmugures sēdekļus var pārbīdīt garumā, nolocīt pavisam, regulēt sēdekļu atzveltnes slīpumu vai pacelt to sēdvirsmas. 

Foto: Publicitātes foto

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 16.jūnijs 2015 9:45
6 5 Atbildēt

Nesmuks pēc vella, gan jau atradīs kādu kuram izskats neko neizsaka.

VW 16.jūnijs 2015 10:52
3 1 Atbildēt

tagad visu feisliftu galvenais uzdevums ir salikt LED gaismas (kam nu vēl nav) un pārtaisīt multimediju iekārtas uz lielākiem ekrāniem un savietošanu ar viedtālruņiem

es 16.jūnijs 2015 14:11
2 0 Atbildēt

Un līdzena grīda VAG inženieriem vēl arvien ir tāls un neaizsniedzams sapnis.

Un kā jau visiem Sharan, droši vien pilns vēl ar visādām citādām idiotiskām konstrukcijām

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti