Ziņas par krāpniecību ar izmešu datiem izraisa "Volkswagen" akciju cenu strauju kritumu 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 21.septembris 2015 15:04

Vācijas autobūves koncerna "Volkswagen" akciju cena pirmdien nokritusies par vairāk nekā 20% saistībā ar ziņām, ka atsevišķām kompānijas dīzeļdzinēju automašīnām ASV tikusi uzstādīta programmatūra, kas sniegusi nepatiesu informāciju par kaitīgajiem izmešiem.

Rīta tirdzniecības sesijā "Volkswagen" akciju cena Frankfurtes fondu biržā samazinājusies par 22,2% - līdz 126,35 eiro.

Svētdien uzņēmums paziņoja, ka ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) un Kalifornijas Gaisa resursu pārvalde (CARB) atklājušas, ka, pārbaudot "Volkswagen" dīzeļdzinēju automašīnas, tās konstatējušas manipulācijas, kuras pārkāpušas Amerikas vides aizsardzības standartus.

"Volkswagen" vadītājs Martins Vinterkorns jau publiskojis atvainošanos un norādījis, ka uzņēmums izdevis rīkojumu īstenot iekšējo izmeklēšanu attiecībā uz programmatūru, kas ļauj automašīnām emitēt mazāk kaitīgo izmešu, nekā braucot.

Uzņēmums jau piektdien saņēma rīkojumu atsaukt pusmiljonu automašīnu.

Papildus izdevumiem saistībā ar automašīnu atsaukšanu "Volkswagen" varētu tikt piemērots arī naudassods, kas varētu sasniegt vairākus miljardus dolāru. Turklāt uzņēmuma vadītājiem varētu tikt izvirzītas arī kriminālapsūdzības.

EPA norāda, ka naudassods par katru automašīnu, kas neatbilst federālajiem noteikumiem, varētu sasniegt 37 500 dolārus (32 840 eiro). Ņemot vērā, ka kopš 2008.gada "Volkswagen" pārdevis 482 000 automašīnu, kuras skārušas šīs apsūdzības, kopējais naudassoda apmērs varētu sasniegt 18 miljardus dolāru.

Uzņēmums jau ASV pārstājis pārdot attiecīgos dīzeļdzinēju automobiļu modeļus, tostarp "Audi A3", "VW Jetta", "Beetle", "Golf" un "Passat".

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 21.septembris 2015 15:22
6 2 Atbildēt

Sekas būs daudz zvērīgāka auto softa kontrole un jaunas regulējošās prasības. Līdz ar to drošības prasības softiem un aizsardzība pieaugs. Čuptuneriem un kvēpu filtru atslēdzējiem gaidāmas grūtas dienas.

Un vēl nav zināms, ko viņi darījuši citos tirgos. Pirkt vw akcijas šobrīd ir diezgan bezjēdzīgs solis.

Nelabojams 22.septembris 2015 7:33
2 1 Atbildēt

IMHO VW iekrita, bet neticu, ka tai super-eko galā tā nedarās arī citi, jo ekostandarti ir reāli neizpildāmi - vismaz daļēji pretrunā ar elementāru termodinamiku. Var gaidīt ķēdes reakciju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti