"Volkswagen" dabasgāzes auto var eksplodēt 7

 

Foto: Autobild.de

iAutolv | 28.septembris 2015 8:04

"Volkswagen Touran EcoFuel" dabasgāzes auto gāzes tvertnes rūsē, brīdina vācu "Autobild". Zināmi vismaz divi gadījumi, kad "VW Touran EcoFuel" gāzes tvertne eksplodējusi uzpildes laikā, nodarot cilvēkiem smagas traumas un iznīcinot tehniku.

It kā nepatikšanu vēl nebūtu diezgan, "Volkswagen" saņem jaunus pārmetumus no populārā izdevuma "Autobild", kas apvaino kompāniju rupjā drošības standartu pārkāpumā. Savā piektdienas (25.09) rakstā minētais izdevums apgalvo, ka zināmi vismaz divi gadījumi, kad sarūsējusi "VW Touran EcoFuel" gāzes tvertne nav izturējusi vairāk kā 200 bāru lielo spiedienu un eksplodējusi uzpildes laikā.

2012.gadā šīs problēmas dēļ tika atsaukti 2005.-2009.gada "VW Touran" un kompānija apgalvoja, ka tvertnes rūsēšana novērsta, uzlabojot aizsargslāņa pārklājumu. Diemžēl par rūsējošām gāzes tvertnēm sūdzas arī jaunāku izlaiduma gadu "Touran" īpašnieki, turklāt līdzīga problēma konstatēta arī citiem "EcoFuel" saimes modeļiem.

"Volkswagen" šī problēma zināma, taču uz bezmaksas uzlabojumiem atšķirībā no, piemēram, Zviedrijas, klients var necerēt, raksta "Autobild".  Gluži pretēji – īpašniekam jālūdz palīdzība un jāpiedalās remontā ar saviem līdzekļiem, rēķinoties ar vairāku tūkstošu eiro lielām izmaksām. Šobrīd notiek Federālās transportlīdzekļu iestādes (KBA) un "VW" pārrunas, taču neviena no pusēm nav gatava izteikties par sarunu gaitas virzību.

"Autobild" asi kritizē "Volkswagen", norādot, ka rūsējošas dabasgāzes tvertnes ir „dzīvībai bīstami lūžņi,” bet tas, kā kompānija redz savu atbildību šajā jautājumā „ir īsts skandāls.” 

Foto: Autobild.de

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ANdis 28.septembris 2015 16:44
8 0 Atbildēt

Jo jaunāks auto jo lielāka mizkaste.

LMT 28.septembris 2015 9:58
2 2 Atbildēt

Kurš vēl turpinās braukt ar to zagļu un meļu vāģi!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti