"Volkswagen" dabasgāzes auto var eksplodēt 7

 

Foto: Autobild.de

iAutolv | 28.septembris 2015 8:04

"Volkswagen Touran EcoFuel" dabasgāzes auto gāzes tvertnes rūsē, brīdina vācu "Autobild". Zināmi vismaz divi gadījumi, kad "VW Touran EcoFuel" gāzes tvertne eksplodējusi uzpildes laikā, nodarot cilvēkiem smagas traumas un iznīcinot tehniku.

It kā nepatikšanu vēl nebūtu diezgan, "Volkswagen" saņem jaunus pārmetumus no populārā izdevuma "Autobild", kas apvaino kompāniju rupjā drošības standartu pārkāpumā. Savā piektdienas (25.09) rakstā minētais izdevums apgalvo, ka zināmi vismaz divi gadījumi, kad sarūsējusi "VW Touran EcoFuel" gāzes tvertne nav izturējusi vairāk kā 200 bāru lielo spiedienu un eksplodējusi uzpildes laikā.

2012.gadā šīs problēmas dēļ tika atsaukti 2005.-2009.gada "VW Touran" un kompānija apgalvoja, ka tvertnes rūsēšana novērsta, uzlabojot aizsargslāņa pārklājumu. Diemžēl par rūsējošām gāzes tvertnēm sūdzas arī jaunāku izlaiduma gadu "Touran" īpašnieki, turklāt līdzīga problēma konstatēta arī citiem "EcoFuel" saimes modeļiem.

"Volkswagen" šī problēma zināma, taču uz bezmaksas uzlabojumiem atšķirībā no, piemēram, Zviedrijas, klients var necerēt, raksta "Autobild".  Gluži pretēji – īpašniekam jālūdz palīdzība un jāpiedalās remontā ar saviem līdzekļiem, rēķinoties ar vairāku tūkstošu eiro lielām izmaksām. Šobrīd notiek Federālās transportlīdzekļu iestādes (KBA) un "VW" pārrunas, taču neviena no pusēm nav gatava izteikties par sarunu gaitas virzību.

"Autobild" asi kritizē "Volkswagen", norādot, ka rūsējošas dabasgāzes tvertnes ir „dzīvībai bīstami lūžņi,” bet tas, kā kompānija redz savu atbildību šajā jautājumā „ir īsts skandāls.” 

Foto: Autobild.de

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.septembris 2015 9:37
0 0 Atbildēt

apgalvoja, ka tvertnes rūsēšana novērta...novērsta

LMT 28.septembris 2015 9:58
2 2 Atbildēt

Kurš vēl turpinās braukt ar to zagļu un meļu vāģi!!!

msh 28.septembris 2015 10:04
0 0 Atbildēt

Nu labi, fofāgena nolaidība - a tur tajās valstīs nekāda tehniskā apskate nav? Ja jau reiz tas notiek tā, kā tajā bildē - kā pieļauj ka ar tādiem baloniem kāds vispār brauc pa ceļu?

a 28.septembris 2015 10:08
0 0 Atbildēt

dīvaini, ka par to raksta "VW Bild"

ANdis 28.septembris 2015 16:44
8 0 Atbildēt

Jo jaunāks auto jo lielāka mizkaste.

rt 29.septembris 2015 11:53
0 0 Atbildēt

Visa modernā mūsdienu autobūve ar visām savām krutajām tehnoloģijām un prasībām pret visu ko citu, tikai ne pašu ražotāju atbildību, velk uz to, ka drīz būs vien jāatgriežās pie vecajiem labajiem atmosfēriskajiem V8.

imzz 29.septembris 2015 21:08
0 0 Atbildēt

"Modernā autobūve" cenšas, lai masām domāts auto būtu pēc iespējas lētāks.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti