"Volkswagen" atsauks Eiropā 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.oktobris 2015 15:32

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" Eiropā atsauks 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu, kuri aprīkoti ar izmešu datus falsificējošo programmatūru, ceturtdien paziņojis uzņēmums.

Atbildot uz Vācijas nacionālās transporta drošības aģentūras "Kraftfahrtbundesamt" rīkojumu "Volkswagen" atsaukt 2,4 miljonus automašīnu no Vācijas, uzņēmums paziņoja, ka, sākot ar 2016.gada janvāri, atsauks 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Paziņojumā norādīts, ka valstīs ārpus ES vēl jāprecizē, kuriem transporta līdzekļiem ir uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

"Volkswagen" paziņoja, ka informēs visus klientus, kuri jau kopš oktobra sākuma var uzņēmuma mājaslapā http://info.volkswagen.com/lv/lv/home pārbaudīt, vai viņu automašīna ir skarta, vienkārši ievadot transporta līdzekļa numuru.

Līdzīgi iespējams pārbaudīt arī uzņēmuma ražotās "Audi", SEAT un "Škoda" automašīnas.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret "Volkswagen", kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

"Volkswagen" paziņoja, ka automašīnu labošana sāksies janvārī un uzņēmuma klientiem būs bez maksas. Tikmēr visas automašīnas ir tehniski droši lietojamas.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
I 16.oktobris 2015 23:56
3 0 Atbildēt

Vai tad apvainojies klients nevar atdot atpakaļ to lūzni un saņemt savu naudu, jo tā bija krāpšana?

LMT 17.oktobris 2015 11:44
1 0 Atbildēt

Nāksies vien to lūzni pārdot par 1/3 no cenas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti