"Volkswagen" atsauks Eiropā 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.oktobris 2015 15:32

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" Eiropā atsauks 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu, kuri aprīkoti ar izmešu datus falsificējošo programmatūru, ceturtdien paziņojis uzņēmums.

Atbildot uz Vācijas nacionālās transporta drošības aģentūras "Kraftfahrtbundesamt" rīkojumu "Volkswagen" atsaukt 2,4 miljonus automašīnu no Vācijas, uzņēmums paziņoja, ka, sākot ar 2016.gada janvāri, atsauks 8,5 miljonus dīzeļautomobiļu no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Paziņojumā norādīts, ka valstīs ārpus ES vēl jāprecizē, kuriem transporta līdzekļiem ir uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

"Volkswagen" paziņoja, ka informēs visus klientus, kuri jau kopš oktobra sākuma var uzņēmuma mājaslapā http://info.volkswagen.com/lv/lv/home pārbaudīt, vai viņu automašīna ir skarta, vienkārši ievadot transporta līdzekļa numuru.

Līdzīgi iespējams pārbaudīt arī uzņēmuma ražotās "Audi", SEAT un "Škoda" automašīnas.

"Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret "Volkswagen", kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

"Volkswagen" paziņoja, ka automašīnu labošana sāksies janvārī un uzņēmuma klientiem būs bez maksas. Tikmēr visas automašīnas ir tehniski droši lietojamas.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 16.oktobris 2015 21:35
0 0 Atbildēt

>izmešu datus falsificējošo programmatūru

Kas tas tāds? Ne jau datus falsificē, bet gan testu apstākļus.

I 16.oktobris 2015 23:56
3 0 Atbildēt

Vai tad apvainojies klients nevar atdot atpakaļ to lūzni un saņemt savu naudu, jo tā bija krāpšana?

LMT 17.oktobris 2015 11:44
1 0 Atbildēt

Nāksies vien to lūzni pārdot par 1/3 no cenas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti