"Lada Vesta" visādceļu universāls startēs pēc gada (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 26.oktobris 2015 8:01

"AvtoVAZ" darījis zināmu "Lada Vesta" mazliet skarbākiem ekspluatācijas apstākļiem piemērotā universāla "Cross" ražošanas starta datumu – 2016.gada 15.septembris.

Šāds datumu min krievu mediji, atsaucoties uz informāciju, ko žurnālistiem nodevis "AvtoVAZ" vadītājs Bu Andersons.

Vispirms uz konveijera nonāks "Vesta" universāla priekšpiedziņas versija, bet vēlāk iespējama arī modifikācija ar visu riteņu piedziņu.

Universālu komplektēs ar tiem pašiem motoriem, kas sagatavoti novembra  beigās plānotajam "Vesta" sedanam – sākumā 1,6 litru 106 ZS agregāts ar manuālo vai robotizēto pārnesumkārbu komplektā, vēlāk – arī  114 ZS jaudīgs tāda paša tilpuma motors kombinācijā ar manuālo transmisiju. "AvtoVAZ" plāno arī “parasto” universālu, taču tas "Vesta" modeļu gammai pievienosies tikai 2017.gada pirmajā pusē.

Pie būtiskākajām visādceļu universāla atšķirībām jāmin nedaudz augstāks klīrenss un plastikāta aizsargi virsbūves apakšai un riteņu arkām.

Atgādināsim, ka "Lada Vesta Concept Cross" visādceļu universāla prototips tika prezentēts augusta beigās Maskavas speciālo transportlīdzekļu izstādē "Moscow Off-Road Show." Toreiz kompānijas pārstāvji informēja, ka automobiļa konstrukcijā izmantotas 320 unikālas detaļas.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kaarleens 26.oktobris 2015 11:59
8 0 Atbildēt

Ja plastmasas aizsardzība būs pieskrūvēta pa tiešo pie virsbūves ar kokskrūvēm, kā tas ir tagad Lada Largus Cross un Lada Kalina Cross, tad kāda jēga no tādas aizsardzības - skrūvju vietas rūsēs trakāk, nekā nobrāztie sliekšņi!

Un kāda jēga rakstīt par auto, kurš Latvijas tirgū nemaz nav pieejams?!

transmisija 26.oktobris 2015 20:13
1 0 Atbildēt

Tā ir automatiskā ātrumkārba arī ar rokas režīmiem, j\utajums tikaipar izpildījuma kvalitati, jotā ir smalka padarīšana.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti