Lupatās sasisto "Ferrari Enzo" salabo un piedāvā izsolē par 2 miljoniem (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 21.janvāris 2016 14:58

3.februārī Parīzē notiks izsole, kurā piedāvās vienu no pasaules retākajiem superauto – "Ferrari Enzo", kas atjaunots pēc šausminošās avārijas 2006.gadā. Tagad par automašīnu prasa 2 miljonus dolāru.

"Ferrari Enzo" ir unikāls, pirmkārt, tādēļ ka, tas ir "Ferrari", otrkārt, tādēļ, ka tas ir "Enzo Ferrari", kas savulaik (2002.-2004.g.) tika izgatavoti vien 400 eksemplāros, treškārt, kā jau visi "Ferrari", laikam ritot tas paliek tikai dārgāks. Pie nosauktajām īpašībām var minēt vēl vienu – šis eksemplārs ieies vēsturē ar to, ka atjaunots no praktiski bezcerīga stāvokļa.

Lai stāsts būtu pilnīgs, jāatgriežas 2004.gadā, kad "Rosso Corsa" krāsas "Ferrari Enzo" ar šasijas numuru 135564 pameta montāžas cehu un tika nogādāts pasūtītājam uz ASV, kurš par pirkumu samaksāja gandrīz 1 miljonu dolāru. 

Divus gadus vēlāk automašīna iekļuva šausminošā avārijā uz "Pacific Coast Highway" autoceļa, kad traucoties ar ātrumu 260 km/h vadītājs zaudēja kontroli pār savu spēkratu un "Ferrari" ar visu sparu triecās pret sakaru komunikāciju stabu. Automašīna sadalījās divās daļās, sīkākas detaļas tika izkaisītas vairāku simtu metru rādiusā, bet vadītājs… no notikuma vietas aizbēga. Toreiz mediji rakstīja, ka pie stūres atradies 44 gadus vecais Stefans Eriksons, kompānijas "Gizmondo" direktors, kurš esot saķēries nelegālās sacīkstēs ar "Mercedes SLR McLaren".

Desmit gadus vēlāk mediji atkal raksta par šo automobili un droši vien rakstīs vēl, ja 3.februārī atradīsies kāds, kurš par savulaik sasisto, bet tagad atjaunoto superauto būs gatavs izdot 2,17 miljonus dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tā gan 21.janvāris 2016 17:22
6 1 Atbildēt

palasi, par kādām naudām tiek tirgoti Ferrari un tu sapratīsi, ka pat tad, ja no tā Enzo būtu palikusi pāri tikai emblēma, tam vēl būtu vērtība. Ja par pilno rubli, tad es arī nezinu, kāpēc tā iegājies, ka F ir tas pats labākais. Bet piekritīsi taču, ka piemēri nav tālu jāmeklē (Daugavpils, M.Rotko) - iečeko, cik maksā tās viņa izslavētās horizontālo svītru gleznas - tikai vispirms gan apsēdies:)

Motors 21.janvāris 2016 20:04
5 1 Atbildēt

Mazai skaidrībai, tas kas bildēs redzams, tas viss ir saslaukāms un izmetams.. Sanāk, ka atrada šasijas numura kartiņu, kas nebija bojāta, un tai klāt no jauna piemontēja mašīnu, jo pēc bilde redzamā, motors vairs nav lietojams, ja jau bijis brīvā lidojuma ar piezemēšanos uz ceļa, virsbūve - no tās norauta aizmugure, tas nozīmē, ka NAV iespējams to restaurēt, lai tā būtu satiksmei droša, protams arī visi iespējamie slēptie defekti..

Rezumē, tā ir no jauna uzbūvēta mašīna, kurai ar sasisto mašīnu kopīgs tagad ir tikai šasijas numurs... Negribas aizvainot braļukas, protams, viņi salīmētu esošo mašīnu, kuras autentiskums būtu 99%..

LMT 21.janvāris 2016 15:53
4 1 Atbildēt

Glīts špaktelis!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti