Putina izbrāķēto limuzīnu mēģinās pārdot par 1,2 miljoniem (+ foto) 17

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 10.februāris 2016 7:22

Interneta vietnē Hemmings ievietots sludinājums, kurā par 1,2 miljoniem dolāru tiek piedāvāts 2012.gada ZIL-4112P limuzīns, ziņo krievu auto jaunumiem veltītais portāls „Motor.ru”

Toreiz mediji rakstīja, ka automašīnu, kas tika gatavota Krievijas prezidenta autoparkam, izmēģinājis pats Vladimirs Putins, taču viņam limuzīns neesot paticis. Vēlāk šī informācija noliegta.

Vai prezidents testējis kādu citu prototipu, neesot zināms. Putins atzīmējis, ka viņam "ar dizaina un aprīkojuma izvēli nav nekādas saistības", ZIL rūpnīcas pārstāvji noliedza informāciju, ka „Īpašās nozīmes garāža” (GON) būtu veikusi limuzīna testus, bet GON paziņoja, ka automobilis redzēts, taču nekādi izmēģinājumi ar to nav veikti.  

2013.gada pavasarī prezidenta limuzīna dizains projekta „Kortež” (autoparks Krievijas politiskajai elitei) ietvaros tika izvēlēts ar interneta balsojuma palīdzību. Pēc neoficiālas informācijas, Putins iepazinies ar maketu un novērtējis to atzinīgi.

ZIL-4112P izgatavojusi privāta kompānija „Depo-ZIL” (Депо-ЗиЛ), kas restaurē automobiļus un modernizē to aprīkojumu. Limuzīna pamatā ir modernizēts ZIL-41047, kas pārbūvēts tik pamatīgi, ka no oriģināla saglabājies vien motora pārsegs un durvju rokturi.

3800 kg smagā automobiļa motortelpā atrodas ZIL 7,7 litru V8 400 ZS motors, kas darbojas pārī ar speciāli šim agregātam izstrādātu amerikāņu kompānijas Allison piecpakāpju „automātu.” Aprīkojuma sarakstā ir ABS, stabilizācijas sistēma, klimatkontrole, logu žalūzijas un bagāžas nodalījuma vāks ar elektropievadu, bārs un ledusskapis, kā arī nolaižama starpsiena, kas atdala pasažieru salonu no vadītāja kabīnes. Lai pasažieri redzētu, kur tie brauc, attēls no ārējām videokamerām tiek parādīts uz starpsienā iemontētā ekrāna, savukārt mērinstrumentu rādījumus dublē uz vējstikla novietots displejs.

ZIL-4112P nobraukums ir vien 143 km. Sludinājumā ievietotā cena neesot galīgā, bet interesanti var zvanīt pa norādīto tālruni. Automašīnu var apskatīt Maskavā. 2014.gadā žurnāls „Forbes” uzņēmis video sižatu, kas ļaujot noprast, ka limuzīns atrodas vienā no ZIL rūpnīcas cehiem.

2015.gada decembrī krievu mediji, atsaucoties uz Krievijas valdības pārstāvju informāciju ziņoja, ka pirmā publiskā „Kortež” projekta automobiļu demonstrācija notiks 2018.gada maijā, prezidenta inaugurācijas procesa laikā. Pirmajam prototipam bija jābūt gatavam līdz šī gada janvārim, taču to nevienam nerādīšot, lai „saglabātu intrigu.”

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nja 10.februāris 2016 8:52
12 3 Atbildēt

Visai papretīga kaste uz riteņiem...

Saprotu, ka bruņmašīna un tā, bet tomēr - ne paši māk, ne nošpikot jēdz...

iAutolv 10.februāris 2016 12:29
9 0 Atbildēt

www.youtube.com/watch?v=-6bF0SayM14 - krievu valodas pratējiem ļoti interesants materiāls, iespējams, tas, par ko runā 2012

Tiks 10.februāris 2016 14:27
7 0 Atbildēt

Oblomīji vitaļiku :D

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti