"Opel Insignia" ar vienu degvielas tvertni nobrauc 2111 km (+ foto) 14

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 14.aprīlis 2016 7:18

"Opel Insignia" ar šveicieti Feliksu Egolfu pie stūres nobraucis 2111 kilometrus no Šveices Alpiem līdz Ziemeļjūrai un atpakaļ, šajā laikā patērējot vidēji 3,46 litrus degvielas uz 100 km.

Egolfa brauciens bija sadalīts vairākos etapos – startējis no Lucernas Šveicē, viņš vispirms devās uz "Opel" galveno mītni Riselsheimā, pirmos 429 km nobraucot ar vidējo patēriņu 3,2 litri uz 100 km. Tālāk ceļš veda uz Minsteri un Oldenburgu, sasniedzot tālāko punktu Kukshāfenē pie Ziemeļjūras. Atpakaļbraucienam tika izvēlēts cits maršruts – caur Hanoveri, Kaseli un Sanktgalleni. Brauciens aizņēma divas dienas.

Eksperimentam tika izmantota Opel Insignia īpaši ekonomiskā versija 1.6 CDTI Ecoflex ar 1,6 litru 136 ZS (320 Nm) dīzeļdzinēju, speciālu aerodinamikas elementu komplektu un "Continental Eco Contact 5" zemas rites pretestības riepām. Atkarībā no modifikācijas, ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 3,8 – 3,9 litri uz 100 km. Piebildīsim, ka degvielas patēriņa ziņā šī versija ir starp rekordistiem vidējā klasē, bet Felikss Egolfs ir „neatkarīgais eksperts” un pieredzējis autobraucējs, kurš pārstāv ekonomiskas braukšanas stila entuziastu klubu.

Eiropas rekords dīzeļiem pieder diviem norvēģiem, kuri 2012.gadā ar "Ford Mondeo Econetic" ar vienu pilnībā uzpildītu degvielas tvertni spēja nobraukt 2536 km, uz 100 km patērējot vidēji 2,79 litrus.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
VWfans 14.aprīlis 2016 10:07
6 0 Atbildēt

Ja pa bāni brauc ar 85-90 km/h kopā ar fūrēm, tad jau tādu patēriņu sasniegt var.

Janozaurs 14.aprīlis 2016 10:51
4 1 Atbildēt

Nē, bet braucot tuvu aiz fūrēm, izmantojot gaida plūsmu, var ekonomēt labi.

Cita lieta, jābrauc tuvu un tas rada avārijas situācijas

andza 14.aprīlis 2016 9:30
3 0 Atbildēt

Pirmspēdējā bildē rāda, ka mērījumi par pirmajiem 429 km ņemti no kompja. Man bijušie auto vienmēr ir optimisti attiecībā uz patēriņu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti