"Chevrolet" brīdinās par defektiem, pirms vēl tie notiks 3

 

Foto: ekrānšāviņš

iAutolv | 11.maijs 2016 11:50

"Chevrolet" ieviesis jaunu tehnoloģiju "Proactive Alerts", kas analizēs automobiļa tehnisko stāvokli un brīdinās vadītāju par iespējamiem tehniskiem defektiem.

Līdzīgu tehnoloģiju izmanto aviācijas gigants "Boeing", sekojot lidmašīnas "Boeing 787" darbībai, bet "GM" kļūst par pirmo autoražotāju, kas šo risinājumu pielieto autobūvē.

Sistēma balstās uz "GM" piederošo un daudzos kompānijas modeļos ieviestā satelīta servisa "OnStar" atbalstu. "Proactive Alerts" spēj paredzēt, ka akumulators drīz izlādēsies un nosūta vadītājam attiecīgu paziņojumu pa elektronisko pastu, īsziņas veidā vai uz parāda to multimediju sistēmas ekrānā.  Ik reizi, kad automobilis tiek iedarbināts, sistēma analizē startera, degvielas sūkņa un akumulatora darbu, salīdzina to ar rādītājiem, kas glabājas "OnStar" datu bāzē un konstatējot atkāpes no normas, informē par to vadītāju.

"Proactive Alerts" serviss jau pieejams 2016.gada "Chevrolet Silverado" pikapam, apvidus auto "Tahoe" un "Suburban", sporta auto "Corvette" un krosoveram "Equinox" komplektā ar "OnStar" bāzes pakalpojuma abonēšanu pieciem gadiem. Vēlāk jaunā tehnoloģija kļūs pieejama arī citiem "Chevrolet" un "GM" koncerna modeļiem.

 
Visi komentāri
 
es 11.maijs 2016 14:57
0 0 Atbildēt

IBM ražo šādu sistēmu smagajiem autoparkiem. Jāatzīst, ka nav līdz galam skaidrs kā tas strādā. Un cik stabili ir rādījumi.

Dodžs 12.maijs 2016 13:44
0 0 Atbildēt

Plāno uzstādīt lepnajam galam. Kāpēc spark aizmirsa?

Eiropā tak galvenais chevrolet klients var atļauties tikai šo daewo brīnumu.

Ne tā kā īsts amerikānis ar silverado, camaro, suburban...

Dodžs izdomāja savu kļūdu izlabot 12.maijs 2016 13:47
0 0 Atbildēt

Nevis camaro, bet korvette. Korvete krutāka. Camaro jau domāts studentiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti