No autosalona ASV nozog 1,6 miljonus vērtu Porsche 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.jūnijs 2016 11:14

5.jūnijā no Porsche autosalona Soltleiksitijas pilsētā ASV tika nozagts jauns Porsche 918 Spyder hibrīdauto īpaši retajā Weissach Edition versijā. Šāda superauto cena ir vismaz 1,6 miljoni ASV dolāru.

Kā vēsta vietējie mediji, vācu varenauto nozadzis 22 gadus vecais Francisko Gonzaless-Velaskess, kurš izsitis auto pārdotavas vitrīnu un aizdzinis Porsche tieši no demonstrācijas zāles.

Zaglis darbojies veikli un visai droši. Zinādams, ka svētdienās autosaloni Soltleiksitijā nestrādā, viņš pat negaidījis nakti  un iebrucis dīleru centrā svētdienas pēcpusdienā. Automašīna aizdzīta ap pulksten 16.30, tomēr jau pēc sešām stundām policija to atradusi tikai astoņus kvartālus tālāk no nozieguma vietas.

Kā noskaidrojuši mediji, nozagtais 918 Spyder bijis īpaši retajā un dārgajā Weissach Edition versijā ar speciālo Martini krāsu sporta krāsojuma virsbūvi.

Kombinācijā ar ar Weissach paketi 918 Spyder kļūst par 35 kg vieglāks nekā standarta modelis, tam ir magnija sakausējuma riteņi un oriģināls aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar papildu elementiem, demontēta klimatkontroles un audio sistēma, durvju apšuvums.

Porsche 918 Spyder iebūvēta hibrīdiekārta, kurā darbojas 4,6 litru astoņu cilindru benzīna dzinējs, divi elektromotori, robotizētā divsajūgu pārnesumkārba un akumulatoru bloks, kas 150 km ļauj nobraukt ar elektrību. Porsche 918 Spyder ir Vācijas dārgākais sērijveida automobilis, kas bāzes versijā maksāja vismaz 768 062 eiro.

2015.gada vasarā Porsche paziņoja, ka izgatavots pēdējais Porsche 918 Spyder eksemplārs no 918 eksemplāru lielās sērijas. Zināms, ka 297 automašīnas tika pārdotas ASV.

 
Visi komentāri
 
bobcat 13.jūnijs 2016 15:59
0 0 Atbildēt

atslēgas gan jau kā visiem amīšiem bija aiz saulessarga aizbāztas.

Crazy 13.jūnijs 2016 16:11
0 0 Atbildēt

brīnos, ka čalim izdevās ar tādu mega auto pabraukt - ja nemaldos, Porsche to nemaz nepārdod, kamēr nav izieti speciāli kursi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti