Amerikāņi uzbūvē motoru viedtālruņa lielumā (+ video) 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.jūnijs 2016 10:52

ASV kompānija "LiquidPiston" radījusi mikroizmēru rotora motoru "X Mini", kas paredzēts kartingiem. Dzinējs ir tik kompakts, ka izmēru ziņā salīdzināms ar viedtālruni.

"X Mini" ir 70 kubikcentimetru darba tilpums, 3 ZS jauda un tas sver tikai 1,8 kilogramus. Nākamajā etapā "LiquidPiston" plāno agregāta jaudu pacelt līdz 5 ZS, bet svaru samazināt līdz 1,5 kg.

Motora konstrukcija ļauj izgatavot arī lielāka tilpuma agregātus ar jaudu līdz pat 1000 ZS. Kompānija uzsver, ka "X Mini" var izmantot avārijas ģeneratoru, mopēdu un zāles pļāvēju darbināšanai.

"LiquidPiston" 2003.gadā nodibināja izceļotāji no Ukrainas – brāļi Nikolajs un Aleksandrs Škoļņiki. Kā atklāj pieejamā informācija, Nikolajs, kurš savulaik absolvējis Kijevas politehnisko institūtu, kopā ar brāli pie "X Mini" motora projekta strādā jau astoņus gadus.

2015.gadā kompānija saņēmusi dotāciju 1 miljona apmērā no ASV aģentūras, kas atbalsta perspektīvus zinātniski-pētnieciskus projektus aizsardzības jomā.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
msh 20.jūnijs 2016 12:50
1 2 Atbildēt

Man patīk ka sensacionalitātes nolūkos plakanajam telefonam blakus ir noliktas tikai iekšas... :D

Derglis 20.jūnijs 2016 15:53
1 1 Atbildēt

Cilvēkam ar tādu niku vajadzētu ko vairāk saprast no motoriem. Bildē ir VISS motors - karteris ar visu, kas tur iekšā un rotora apvalks (cilindru galvas ekvivalents). Nav ieplūdes-izplūdes trakta un aizdedzes sistēmas (sveces gan redzamas).

Chankaishi 21.jūnijs 2016 5:15
1 1 Atbildēt

liquidpiston.com/technology/how-it-works/ - vispaar tas ir motors, iznjemot vadinjus un filtrus-kolektorus un degvielas padevi. Neteiktu, ka jauda iipashi liela - veel krievu laikos kjeneri no 50cm3 parastaa motorinja dabuuja ap 5, pat 7zirgi! Interesanti - vinji tikushi valjaa no Vankelja motora probleemaam - rotora bliiveejumi un temperatuura?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti