Ilgi slēpties nedomā - "Škoda Kodiaq" prezentēs 1.septembrī 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.jūlijs 2016 15:16

Čehijas autobūves kompānija "Škoda" nosaukusi jaunā krosovera "Kodiaq" prezentācijas datumu un vietu – 1.septembris, Berlīne.

Kompānijas "Škoda" vadība atklājusi, ka septiņvietīgais krosovers "Kodiaq", ko vācu "Autobild" jau paguvis nodēvēt par "Audi Q5", "BMW X3" un "Merdeces GLC" konkurentu, savu oficiālo pirmizrādi piedzīvos šā gada 1.septembrī.

Zināms, ka 4697 mm garais un 1882 mm platais Kodiaq apveltīts ar 2791 mm riteņu garenbāzi. Automobiļa masa atkarībā no versijas būs 1450 – 1660 kg, bet bagāžas nodalījuma tilpums – 720 – 2065 vai 630 – 270 litri (septiņu vietu modelis). Nolokot aizmugures vai abas aizmugures sēdekļu rindas, kravas telpas apjoms pieaugs līdz 2005 litriem.

Motoru klāstu veidos 1,4 litru benzīna agregāts ar 125 un 150 ZS, 2,0 litru motors ar 180 ZS, kā arī divi dīzeļi ar 150 un 190 Zs. Par sadarbības partneri tiem varēs izvēlēties sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu vai sešu diapazonu DSG robotizēto divsajūgu transmisiju.

Vēlāk tiek solīta arī hibrīdiekārta, taču tā kļūs pieejama ne ātrāk par 2019.gadu.

"Kodiaq" būs aprīkots ar adaptīvo balstiekārtu "Dynamic Chassis Control", kurai ir trīs iestatījumi: "Normal", "Comfort" un "Sport", bet pilnpiedziņas versijas iegūs speciālu režīmi bezceļiem, kas ļaus mainīt ABS, stabilizācijas sistēmas un motora uzvedību.

Vadītāja rīcībā būs moderna multimediju sistēma ar viedtālruņu atbalstu, Head-Up projekcijas displejs (pirmoreiz "Škoda" modeļiem), 360 grādu apkārtskata kamera, piekabes asistents, automātiskā bremzēšanas sistēma, kas aktivizējas konstatējot šķērsli (piemēram, gājēju).

Pēc "Autobild.de" aplēsēm, "Škoda Kodiaq" cena varētu sākties pie atzīmes 24 000 eiro.

Attēlos redzamais „Kodiaq” tika izmantots „Tour de France” riteņbraukšanas pēdējā etapa pavadīšanai. Tajos čehu jaunums vēl paslēpts zem maskas, taču drīz tā tiks noņemta un 1.septembrī Berlīnē, kā arī 1.oktobrī Parīzē, kad Francijas galvaspilsētā durvis vērs šī rudens svarīgākais autobūves jaunumiem veltītais pasākums, "Škoda" lielais krosovers apmeklētāju priekšā stāsies visā krāšņumā. 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
bobcat 26.jūlijs 2016 15:34
1 0 Atbildēt

ehhh, cena cena

Jānis 27.jūlijs 2016 16:25
1 0 Atbildēt

būtu hibrīds 2.0 hibrīds no pirmās dienas - teiktu ka potenciāli jaunā auto listes favorītu augšgalā. Citādi alternatīvu Lexus praktiski nav..

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti