"Bentayga" jaunā versijā - "Bentley" laiž klajā pasaulē ātrāko dīzeļauto 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 21.septembris 2016 14:16

Britu kompānija "Bentley" prezentējusi apvidus auto "Bentayga" dīzeļversiju, apgalvojot, ka tas ir pasaulē ātrākais sērijveida automobilis, kas aprīkots ar dīzeļdzinēju.

"Bentayga" jaunā versija aprīkota ar tādu pašu spēka agregātu kā apvidus auto "Audi Q7" sportiskā versija "SQ". Tas nozīmē, ka britu apvidnieka motortelpā atrodas četru litru V8 dīzelis ar divām turbīnām un elektrisko kompresoru, kas nodrošina vēl ātrāku virsspiediena sasniegšanu, kad dzinējs griežas lēnāk, kā arī ievērojami uzlabo dzinēja atsaucību un paātrina ieskrējienu.

Tas izmanto nelielu elektromotoru ar 7 kW jaudu, kas 250 milisekundēs palielina turbīnas ātrumu līdz 72 000 apgriezieniem minūtē. Tādējādi virsspiediens tiek uzkrāts neatkarīgi no izplūdes gāzēs esošā enerģijas daudzuma. Šīs tehnoloģijas ātrumu apliecina fakts, ka parastam ar izplūdes gāzēm darbināmam turbokompresoram ir nepieciešams divas līdz trīs reizes ilgāks laiks, lai sasniegtu līdzvērtīgu turbīnas ātrumu.

"Bentley" atzīmē, ka jaunais spēka agregāts ir vien trīs kilogramus smagāks nekā 608 Zs jaudīgais W12 benzīna motors.

Ar jauno dīzeli aprīkots "Bentayga" 100 km/h sasniedz 4,8 sekundēs, kas ir par 0,1 sekundi ātrāk nekā "Audi SQ7", savukārt maksimālais ātrums būs 270 km/h ("Audi SQ7" elektronika neļauj pārsniegt 250 km/h). Salīdzinājumam – 608 Zs benzīna agregāts ļauj sasniegt 301 km/h, pirmajam simtam patērējot 4,1 sekundi.

Eiropā "Bentayga" ar dīzeļdzinēju varēs nopirkt jau 2017.gada sākumā, bet citos tirgos tas kļūs pieejams dažus mēnešus vēlāk.

 

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Muflons 21.septembris 2016 22:27
1 0 Atbildēt

Bentley dīzelis? Stulbākā lieta ko vispār esmu dzirdējis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti