"Škoda" pastāsta par modernizēto "Octavia" (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.novembris 2016 12:02

Čehijas autobūves kompānija "Škoda" publicējusi vairāk attēlu un jaunu informāciju par modernizēto kompaktās klases modeli "Octavia".

Zināms, ka jaunā "Octavia" pie pircējiem dosies ar gaismas diožu galvenajiem lukturiem, kas nomainījuši agrāk izmantotos biksenona starmešus, mazliet pārveidotiem bamperiem un miglas lukturiem.

Ražotājs sagatavojis jauna dizaina 16 – 18 collu riteņu diskus, bet dārgākajām versijām būs pieejama jaunā, no krosovera "Kodiaq" aizgūtā multimediju sistēma "Columbus" (vēl ir Swing, Bolero, Amundsen) ar skārienjutīgo 9,2 collu ekrānu, kas ļāvis atbrīvoties no noteikta daudzuma funkcionālo pogu un taustiņu salonā. Multimediju sistēma atbalsta "MirrorLink", "Apple CarPlay" un "Android Auto" standartus, tā nodrošina pieeju internetam un dažu automobiļa funkciju pārvaldīšanu attālināti ar viedtālruņa palīdzību.

"Octavia" aprīkojumu varēs papildināt ar komforta salona apgaismojumu (pieejami 10 krāsu varianti), apsildāmu stūri, elektriski paceļamu bagāžnieka vāku (universālam) un trīs individuāli noregulējamām atslēgām, kas atceras katra lietotāja personīgos iestatījumus. Tie aktivizējas brīdī, kad lietotājs atver durvis un atbilstoši viņa vēlmēm automātiski noregulēs sēdekļus, klimata un audio sistēmas, iekšējā un ārējā apgaismojuma darbību. Visām versijām komplektā noņemams lukturītis bagāžniekā un ledus skrāpis degvielas tvertnes vāciņā.  

Savukārt no flagmaņa "Superb" pārceļojuši vairāki elektroniskie palīgi, tostarp aklo zonu uzraugs, sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli (ieskaitot gājēju atpazīšanas funkciju) un sistēma, kas brīdina par šķēršļiem kas var patraucēt tad, kad automašīna virzās atpakaļgaitā, izbraucot no garāžas vai stāvvietas. Pieejama arī sistēma, kas palīdzēs braukt ar piekabi. Pieejama arī piekare ar trīs regulēšanas iespējām (Comfort, Normal un Sport).

Motoru klāstā kopumā pieci benzīna un četri dīzeļa dzinēji ar 84 līdz 184 Zs, kas atkarībā no versijas strādā kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo vai automātisko, kā arī septiņu pakāpju robotizēto DSG transmisiju. Jaudīgāko benzīna un dīzeļa "Octavia" varēs pasūtīt arī pilnpiedziņas versijā.

Eiropā modernizētā "Škoda Octavia" startē 2017.gada sākumā. Cena Vācijā varētu būt tāda pati kā aktuālajam modelim - sākot no 17 000 eiro.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
experc 9.novembris 2016 12:24
4 0 Atbildēt

tagad modē ir divi lukturi. Viens liels, otrs mazs, kvadrātaini. Kad pirmo reizi ieraudzīju, patika, tagad, jūtu, ka visiem jaunajiem modeļiem tādi būs....

Nevar saprast - vai dizaineru pietrūkst?

Audi un VW arī drīz ne ar ko neatšķirsies... jau passacs un audī ir gandrīz vienādi.

Experc 9.novembris 2016 19:22
2 0 Atbildēt

Uzreiz redzams, ka tev pašam ir audī. 90% audī īpašnieki nicinoši skatās uzz vw ( tāpat kā 90% vw īpašnieku sapņo par audi). Tāpēc jau liekas, ka nekā kopīga nav. "Kā tas var būt, ka kaut kāds VW ir līdzīgs kā mans audī... nekas, ka lūzt biežāk kā VW un nepietiek naudiņas bmw vai mersim, bet mans audī ir ideāls... "

Bieži protams, audī īpašnieki aizmirst, ka audi būvē vw inženieri, dizaineri un VW rūpnīcās... un vispār, pēdējais audī ir ar b7 virsbūvi. nākošais nemaz nav audī, bet gan luksus VW.

ak 10.novembris 2016 9:28
1 1 Atbildēt

Man ar tā kantainā mode ļoti nepatīk. Bet tur neko nevar darīt, tādus ražo, un vai nu jāpieņem, vai nē. Toties, neskatoties uz manu iepriekš arī nedaudz greizo skatīšanos uz Škodu, pēc nobrauktiem 500 km secināju, ka Octavia ir ļoti, pat ļoti labs auto. Universāls mums te darbā ir, negrab nemaz, ir ļoti kluss salonā, vietas visur "navalom", vadāmība lieliska, pat braucot pa risēm nevelk, precīza. Ko vēl lai saka? Tikai dzinēju izvelētos nevis kā mums ir 1.6D bet 2.0 D. Tikai jaunajiem dzinēji paliek arvien mazāki, un 2.0 D jau ir retums, nedomāju ka visi alkst braukt ar 1.2 benzīna turbo šujmašīnu :)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 15

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti