Korejiešu aktieris avārijā vaino "Tesla" tehnoloģijas, ražotājs atbild: “Mācies braukt!” 7

 

Foto: Facebook.com

iAuto | 3.janvāris 2017 12:02

Pazīstamais korejiešu aktieris Ji Čang Sons apsūdzējis "Tesla Motors", pieprasa kompensāciju un piedraud izmantot savu atpazīstamību, lai kaitētu kompānijas tēlam.

Konflikts starp Dienvidkorejā dzimušo aktieri un dziedātāju un elektromobiļu ražotāju izraisījās pēc tam, kad Sons pērnā gada septembrī ar savu "Model X" krosoveru ietriecās garāžas sienā, sadauzot automašīnu un gūstot nelielus savainojumus.

Aktieris vērsās pie ražotāja, apgalvojot, ka automašīna piepeši strauji paātrinājusies un iztriekusies cauri garāžas sienai. Kā pierādījumu Sons pievienojis attēlus no negadījuma vietas, publicējot tos arī savā "Facebook" vietnē.

Aktieris apsūdzējis "Tesla Motors" par viņu ražojuma neatbilstību pašu uzstādītajiem standartiem, garantijas nosacījumu pārkāpšanu un atteikšanos no atbildības. Sons atsaucies uz citu īpašnieku prasībām, kas sastapušies ar līdzīgu problēmu.

"Tesla Motors" atbildējis, ka aktiera sūdzība izskatīta, notikušais pārbaudīts un ražotāja vainas notikušajā nav – “melnajā kastē” ierakstītie dati norāda uz to, ka automašīna paātrinājusies tādēļ, ka “akseleratora pedālis nospiests strauji un līdz galam”. Tāpat kompānija norādījusi, ka nepakļausies aktiera ultimātam un uzņemsies atbildību tikai par pierādītiem faktiem.

"Tesla Model X" pārdošanā nonāca 2015.gada septembrī, ražotājs to nodēvējis par “drošāko krosoveru pasaulē.”

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Experc 3.janvāris 2017 12:25
27 1 Atbildēt

cik labi, ka automašīnā ir melnā kaste.

fakts 3.janvāris 2017 12:46
18 1 Atbildēt

šādus datu ierakstītājus nākotnē liks visām mašīnām

Sad 3.janvāris 2017 14:32
16 2 Atbildēt

labi, ka māja no papīra, citādi būtu beidzies krietni bēdīgāk

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti