Korejiešu aktieris avārijā vaino "Tesla" tehnoloģijas, ražotājs atbild: “Mācies braukt!” 7

 

Foto: Facebook.com

iAuto | 3.janvāris 2017 12:02

Pazīstamais korejiešu aktieris Ji Čang Sons apsūdzējis "Tesla Motors", pieprasa kompensāciju un piedraud izmantot savu atpazīstamību, lai kaitētu kompānijas tēlam.

Konflikts starp Dienvidkorejā dzimušo aktieri un dziedātāju un elektromobiļu ražotāju izraisījās pēc tam, kad Sons pērnā gada septembrī ar savu "Model X" krosoveru ietriecās garāžas sienā, sadauzot automašīnu un gūstot nelielus savainojumus.

Aktieris vērsās pie ražotāja, apgalvojot, ka automašīna piepeši strauji paātrinājusies un iztriekusies cauri garāžas sienai. Kā pierādījumu Sons pievienojis attēlus no negadījuma vietas, publicējot tos arī savā "Facebook" vietnē.

Aktieris apsūdzējis "Tesla Motors" par viņu ražojuma neatbilstību pašu uzstādītajiem standartiem, garantijas nosacījumu pārkāpšanu un atteikšanos no atbildības. Sons atsaucies uz citu īpašnieku prasībām, kas sastapušies ar līdzīgu problēmu.

"Tesla Motors" atbildējis, ka aktiera sūdzība izskatīta, notikušais pārbaudīts un ražotāja vainas notikušajā nav – “melnajā kastē” ierakstītie dati norāda uz to, ka automašīna paātrinājusies tādēļ, ka “akseleratora pedālis nospiests strauji un līdz galam”. Tāpat kompānija norādījusi, ka nepakļausies aktiera ultimātam un uzņemsies atbildību tikai par pierādītiem faktiem.

"Tesla Model X" pārdošanā nonāca 2015.gada septembrī, ražotājs to nodēvējis par “drošāko krosoveru pasaulē.”

 
Visi komentāri
 
Experc 3.janvāris 2017 12:25
27 1 Atbildēt

cik labi, ka automašīnā ir melnā kaste.

fakts 3.janvāris 2017 12:46
18 1 Atbildēt

šādus datu ierakstītājus nākotnē liks visām mašīnām

Sad 3.janvāris 2017 14:32
16 2 Atbildēt

labi, ka māja no papīra, citādi būtu beidzies krietni bēdīgāk

Shamejais 3.janvāris 2017 16:18
0 5 Atbildēt

TESLA visiem atbild ar vienu un to pašu - mācies braukt!

Hmmm, laikam visa vaina autobraucējos, pie tam, ne tikai sieviešu dzimtas ;)

msh 3.janvāris 2017 19:23
3 1 Atbildēt

Ļoti iespējams. Kā teica tēvocis bens, liels spēks nāk ar lielu atbildību - un šitentajai kastei divas lietas, kas tiek skaitītas par plusiem, neuzmanīgi rīkojoties pārvēršas par lieliem mīnusiem - pirmkārt, pilns griezes moments no nulles apgriezieniem, lasīt, nejauši nokļūdies un uzspied to pedāli, un sekundi vēlāk notiek bildēs redzamais, otrkārt, izteikšu minējumu ka te tas verķis var stāvēt uz vietas pēc ieslēgšanas braukšanas režīmā, nevis kā iekšdedzes dzinējs, kas sajūgts ar mešalku, kurš jāizņem no roba, vai iekšdedzes dzinējs kas sajūgts ar tomātu, kurš neizņemts no roba sāks ripot.

Kanibaals 5.janvāris 2017 15:29
0 0 Atbildēt

avārija dīvaina, jo Tesla taču ir pretsadursmes sistēma. Tesla vaina nav, bet šo viegli var atrisināt ar nākošo programmas update. Tas arī ir Tesla platformas pluss, ka liela daļa uzlabojumu iespējama ar programmatūras attālinātu atjaunošanu.

Kanibaals 5.janvāris 2017 15:27
0 0 Atbildēt

Tipiska pedāļu sajaukšanas situācija. Tas teorētiski var gadīties katram, jo apjukumā tiešām var likties, ka spiež bremzes, bet bremžu pedālis ir nelietīgi mīksts :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti