Ženēva 2017 - Volkswagen iepazīstina ar ilgi gaidīto premium klases modeli Arteon (+ foto) 17

 

Foto: Publicitātes attēls

7.marts 2017 6:01

Volkswagen paplašina savu modeļu klāstu, prezentējot Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē pilnīgi jaunu avangarda gran turismo modeli Arteon.

Volkswagen Dizaina nodaļas vadītājs Klauss Bišofs [Klaus Bischoff] uzsver: “Arteon piemīt gan klasiskas sporta automašīnas dizaina elementi, gan fāstbeka elegance un ietilpība. Avangarda biznesa klases gran turismo uzrunās kā sirdis, tā prātus.”

Piecvietīgā Arteon sportiskās līnijas atspoguļo īpaši funkcionālo konceptu. Tā salons nelīdzinās klasiskajiem saloniem, jo gran turismo vēl ietilpīgāku padara – 2841mm riteņu garenbāze, kupejai līdzīgais fāstbeka dizains un lielais aizmugures bagāžnieks (no 563 līdz pat 1557 litriem). Arteon ir 1871 mm plats un 1427 mm augsts. Šādas izmēru attiecības tā proporcijām piešķir patiesu dinamiku.

Viens no jaunā modeļa svarīgākajiem dizaina elementiem ir tā priekšpuse. Šī automašīna ir īpaša ar to, ka tās motora pārsegs sniedzas tālu uz priekšu, kā arī daļēji pāri abiem spārniem un radiatora režģim, kas izkārtots visā automašīnas platumā. LED priekšējie lukturi un dienas braukšanas gaismas (iekļautas standarta aprīkojumā) harmoniski apvienojas ar radiatora režģa un motora pārsega hromētajiem šķērsstieņiem.

Tehniskā ziņā jaunais Volkswagen modelis pārsteidz ar sešiem ļoti spēcīgiem turbokompresoru dzinējiem (TSI un TDI) ar jaudu no *110 kW/150 ZS līdz 1206 kW/280 ZS, priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī digitalizētiem ekrāniem un vadības ierīcēm. Tas ir aprīkots arī ar interaktīvo informācijas ekrānu, atlokāmo ekrānu un jauno, ar žestiem vadāmo Discover Pro informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu stikla ekrānā.

Arteon novatoriskās autovadītāja palīdzības un ērtības sistēmas pilnībā atbilst avangarda koncepcijai. Adaptīvās kruīza kontroles (ACC) sistēma tagad ņem vērā arī tādus datus kā braukšanas ātruma ierobežojumus un maršruta informāciju, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu. Navigācijas sistēmas GPS un ceļa informācija nodrošina, ka jaunās un dinamiskās līkumu gaismas ar prognozējošo staru kontroli paredz līkuma tuvošanos un izgaismo to pirms autovadītājs ir iebraucis līkumā. Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma Emergency Assist sniedz pastiprinātu drošību – gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu, sistēma ne tikai samazina ātrumu līdz pilnīgai apstāšanai, bet arī novirza to labajā joslā, lai netraucētu aizmugurē esošajām automašīnām.

Neskatoties uz savu progresīvo koncepciju, modelis Arteon būs pieejams par pievilcīgu cenu. Augstas kvalitātes pamatkomplektācija gran turismo versijā būs papildināma ar divām ekskluzīvām aprīkojuma līnijām – Elegance un R-Line. Arteon Elegance konfigurācijas pamatā ir premium klases aprīkojums un izsmalcināti dizaina elementi. Savukārt Arteon R-Line konfigurācija pārvērš Arteon par īsti sportisku auto.

Volkswagen modeļu klāstā Arteon ierindojas virs Passat. Jaunais Volkswagen gran turismo tiks ražots Vācijas rūpnīcā, kas atrodas Emdenē. Automašīnas Baltijas tirgū būs pieejamas jau 2017. gada vasarā.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Rallists 7.marts 2017 9:16
4 1 Atbildēt

No priekšas atsit jaunos reno, priekšējais panelis un stūre diži neatšķiras no golfa pa 15k.

Ja šis ir paredzēts kā aizstājējs CC tad OK, ja tēmēts augstāk tad garām.

650 7.marts 2017 11:39
3 0 Atbildēt

Tur tak tā arī teikts, ka tas esot CC "pēctecis". Pa 33k būs bāzes variants- pliks rāmis bez sēdekļiem un bez vadītāja durvīm.

gunbox 7.marts 2017 9:45
2 1 Atbildēt

Sakiet ko gribat, bet manuprāt šis ir pirmais VW auto, kurš izskatās arī pēc auto, nevis tikai pārvietošanās līdzekļa. Attiecīgi viens ļoti liels mīnuss, dēļ kā šis auto nokrīt vecā CC līmenī, kā arī kāpēc cenai jābūt tik pat zemai, cik bija CC -> parasta pasāta salons. Lēts un primitīvs. Bet ārēji atgādina citus auto, jo dēļ 2 gadu marinēšanas (?) citi ir nozaguši dizaina idejas. Varēja vismaz stūri sportiskāku uzlikt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti