No 32 000 eiro – "Volkswagen Arteon" jau var pasūtīt (+ foto) 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto.lv | 10.marts 2017 10:47

Volkswagen pilnīgu jauno četrdurvju sedanu Arteon jau var pasūtīt. Vācijas tirgū tā cena sāksies no 32 000 eiro.

Divas dienas pēc Arteon pirmā uznāciena Ženēvas autoizstādē Volkswagen atklājis pieteikšanos tā iegādei. Par jaudīgāko benzīna versiju "R Line" ar 280 Zs TSI benzīna motoru tiek prasīti 49 325 eiro, par jaudīgāko dīzeļa versiju "R Line" ar 240 ZS TDI agregātu – 51 600 eiro.

Piecvietīgā Arteon sportiskās līnijas atspoguļo īpaši funkcionālo konceptu. Tā salons nelīdzinās klasiskajiem saloniem, jo gran turismo vēl ietilpīgāku padara – 2841mm riteņu garenbāze, kupejai līdzīgais fāstbeka dizains un lielais aizmugures bagāžnieks (no 563 līdz pat 1557 litriem). Arteon ir 1871 mm plats un 1427 mm augsts. Šādas izmēru attiecības tā proporcijām piešķir patiesu dinamiku.

Viens no jaunā modeļa svarīgākajiem dizaina elementiem ir tā priekšpuse. Šī automašīna ir īpaša ar to, ka tās motora pārsegs sniedzas tālu uz priekšu, kā arī daļēji pāri abiem spārniem un radiatora režģim, kas izkārtots visā automašīnas platumā. LED priekšējie lukturi un dienas braukšanas gaismas (iekļautas standarta aprīkojumā) harmoniski apvienojas ar radiatora režģa un motora pārsega hromētajiem šķērsstieņiem.

Tehniskā ziņā jaunais Volkswagen modelis pārsteidz ar sešiem ļoti spēcīgiem turbokompresoru dzinējiem (TSI un TDI) ar jaudu no *110 kW/150 ZS līdz 1206 kW/280 ZS, priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī digitalizētiem ekrāniem un vadības ierīcēm. Tas ir aprīkots arī ar interaktīvo informācijas ekrānu, atlokāmo ekrānu un jauno, ar žestiem vadāmo Discover Pro informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu stikla ekrānā.

Arteon novatoriskās autovadītāja palīdzības un ērtības sistēmas pilnībā atbilst avangarda koncepcijai. Adaptīvās kruīza kontroles (ACC) sistēma tagad ņem vērā arī tādus datus kā braukšanas ātruma ierobežojumus un maršruta informāciju, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu. Navigācijas sistēmas GPS un ceļa informācija nodrošina, ka jaunās un dinamiskās līkumu gaismas ar prognozējošo staru kontroli paredz līkuma tuvošanos un izgaismo to pirms autovadītājs ir iebraucis līkumā. Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma Emergency Assist sniedz pastiprinātu drošību – gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu, sistēma ne tikai samazina ātrumu līdz pilnīgai apstāšanai, bet arī novirza to labajā joslā, lai netraucētu aizmugurē esošajām automašīnām.

Neskatoties uz savu progresīvo koncepciju, modelis Arteon būs pieejams par pievilcīgu cenu. Augstas kvalitātes pamatkomplektācija gran turismo versijā būs papildināma ar divām ekskluzīvām aprīkojuma līnijām – Elegance un R-Line. Arteon Elegance konfigurācijas pamatā ir premium klases aprīkojums un izsmalcināti dizaina elementi. Savukārt Arteon R-Line konfigurācija pārvērš Arteon par īsti sportisku auto.

Volkswagen modeļu klāstā Arteon ierindojas virs Passat. Jaunais Volkswagen gran turismo tiks ražots Vācijas rūpnīcā, kas atrodas Emdenē. Automašīnas Baltijas tirgū būs pieejamas jau 2017. gada vasarā.

 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
gunbox 11.marts 2017 9:54
5 1 Atbildēt

Linkos ir cits interjers. Tikai kur viņš ir? 10 gadus atpakaļ pirmie sāka mainīt ātrumkloķa dizainu. Arteonā varēja vismaz to atstāt no iedomātā, bet nē, uzlikuši vairāk kā 40 gadus vecu kloķi ar kleitiņu. Ok, vēl manuālim, bet automātam? Dēļ tā vien viņam jāmaksā uz 10tk.€ mazāk, kā sods par kļūdām.

photos-0.carwow.co.uk/blog/1600/spo...e-interior.jpg

bi.gazeta.pl/im/73/b3/10/z...oncept-GTE.jpg

bi.gazeta.pl/im/5e/b3/10/z...oncept-GTE.jpg

gunbox 10.marts 2017 11:42
5 8 Atbildēt

50tk.€ par Passat ir nepamatoti augsta cena. Jebkurš loģiski domājošs paņems Audi A6 jau pieklājīgā komplektācijā vai A7. Tur pat arī ir Mercedes E klases. Pilnīgi neadekvāta cena par Passat eksterjeru. Domāju, dēļ cenas būs ļoti mazs pieprasījums, kā dēļ pēc gada cena būs zem Passat. Es gaidīju, ka tomēr eksterjeru atstās kā bija paredzēts konceptā, bet izrādās tālāk VW nav ticis savā stagnātiskajā domāšanā.

gunbox 10.marts 2017 18:05
4 2 Atbildēt

Autiņos pareizu materiālu izvēle daudz ko nozīmē. Ādas nežēlošana ir viens no sajūtām, kas atstāj iespaidu. Kas būtu domājis, ka alumīnijs varētu arī labi izskatīties, ja paskatās uz Mercedes? Un tas arī ir vienīgais auto, kuram tas izskatās labi. VW un BMW, es teiktu, ka alumīnijs ar savu lēto toni panelī un dizainu ir nepiedodama kļūda. Es teiktu, ka arī mākslīgā zamšā Alkantaras mārketings ir pārāk augstu novērtēts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti