Jaunā Nissan Micra – pēc individuāliem mērījumiem izgatavots hečbeks 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nissan Newsroom Baltia | 13.marts 2017 10:40

Izveidojot jaunās Nissan Micra testēšanas komandu, kura ietvēra cilvēkus ar visdažādākajām ķermeņa uzbūvēm, tika apkopoti 200 Nissan darbinieku ķermeņu mērījumi.

Eiropas iedzīvotāji kļūst garāki – Nīderlandes un Skandināvijas valstu iedzīvotāji šobrīd oficiāli ir atzīti par vieniem no garākajiem pasaulē. Mūsdienās vidējais vīrietis Dānijā ir 182,5 cm jeb tieši sešas pēdas garš. Taču cilvēki ir atšķirīgi, jo, piemēram, Grieķijā vidējā sieviete ir tikai 160 cm gara.

Šīs atšķirības Nissan inženieriem radīja aizraujošu izaicinājumu attiecībā uz jaunās Micra izstrādi. Viņiem bija ne tikai jārada automobiļa salons, kas autovadītājiem un pasažieriem sniegtu nepārspējamu komforta līmeni neatkarīgi no viņu garuma, bet arī jāspēj tas īstenot hečbekā, kura ārējais garums ir tikai 3 999 mm.

Nissan European Technical Centre (NTCE), kas atrodas Krenfīldā, Apvienotajā Karalistē, komanda bija gatava šim uzdevumam. Jaunajai Micra ir šajā automobiļu segmentā lielākā vieta automobiļa salonā priekšējos sēdekļos sēdošajiem, ko daļēji nodrošina inovatīvā individuālās izgatavošanas pieeja.

Lī Grigs (Lee Griggs), NTCE vecākais ergonomiskās projektēšanas inženieris, skaidroja: “Ideja ir pavisam vienkārša. Mēs izvēlējāmies kolēģus no NTCE ar visdažādāko ķermeņa uzbūvi un katram no viņiem noņēmām 40 dažādus mērus, fiksējot pilnīgi visu: gan garumu, gan acu augstumu sēdus stāvoklī, gan roku un kāju garumu.”

Lī piebilda: “Tas nozīmē, ka mums vienmēr viegli sasniedzami bija apmēram 200 īsti cilvēki, kurus varējām ļoti ātri izsaukt, lai pārbaudītu savas jaunākās idejas vai izmaiņas. Protams, mums ir iekšējie standarti, kas jāievēro darbā, taču atsauksmes no īstiem cilvēkiem ir tikpat svarīgas.”

Tā kā visgarākais NTCE darbinieks ir 2 metrus garš, savukārt visīsākais – 152 cm garš, šis ievērojamais atšķirību diapazons ļāva iegūt noderīgu informāciju Nissan Micra plašā salona izveidei.

Lī turpināja: “Micra ir šajā automobiļu segmentā lielākais attālums sēdekļa bīdīšanai uz priekšpusi/aizmuguri, un tās standarta aprīkojumā ietilpst pavelkami/noliecami regulējama stūre, kas ļauj ikvienam autovadītājam ērti iekārtoties automobilī.”

Jau pašā automobiļa izstrādes procesa sākumā tādi aspekti kā šajā automobiļu segmentā labākais komforts un sēdvietu pielāgošanas iespējas gan gariem, gan īsiem autovadītājiem tika identificēti kā vieni no būtiskākajiem aspektiem, lai nodrošinātu, ka jaunās Micra salons būs pievilcīgs tiem lielāku automobiļu īpašniekiem, kuri vēlas iegādāties mazāku automobili.

Tāpat šie autovadītāji noteikti vēlas iegūt izcilu dizainu un no kvalitatīviem materiāliem veidotu automobiļa salonu. Tādēļ, kamēr Lī komanda rūpīgi pētīja dažādas cilvēku mugurkaula formas un ķermeņa daļu garumus, Nissan dizaineri strādāja pie patiešām pievilcīga automobiļa interjera izveides.

Viņu darba rezultāts ir iespaidīgā “planējoša spārna” mērinstrumentu paneļa forma, kurā iebūvēts skārienjutīgs informācijas un izklaides sistēmas ekrāns, kas ir pieejams visu aprīkojuma līmeņu, izņemot pamata – Visia City un Visia aprīkojuma līmeņu, standarta aprīkojumā. Tāpat visu aprīkojuma līmeņu standarta aprīkojumā ir pieejams mērinstrumentu panelis ar mīkstu materiālu apdari divos toņos, kā arī ir pieejamas iespaidīgas automobiļa salona personalizēšanas iespējas dažādās krāsās.

Jaunās Micra ergonomiskais dizains palīdz uzlabot arī rādītājus drošības ziņā. Piemēram, izstrādes laikā izmantojot vismodernākās augstas izšķirtspējas kameras un acu izsekošanas tehnoloģiju, NTCE inženieri spēja rūpīgi izanalizēt, uz kurām automobiļa mērinstrumentu paneļa daļām un mērinstrumentiem autovadītāji skatās visvairāk, kā arī – cik ilgi autovadītāji to dara.

Automobiļa izstrādes laikā šie dati palīdzēja radīt automobiļa salona dizaina gala versiju. Standartizēšana attiecībā pret konkurentiem norāda uz Nissan pārliecību par to, ka jaunajai Nissan Micra ir “B” segmenta hečbeku vidū mazākais laikposms, kuru autovadītājs pavada novēršot skatienu no ceļa.

Jaunā Nissan Micra, kurā ir pieejamas jaunākās un modernākās drošības tehnoloģijas, ir viens no drošākajiem mazajiem automobiļiem uz ceļa. Jaunajā Micra ir pieejamas tādas modernas drošības tehnoloģijas kā, piemēram, inteliģentā nejaušas braukšanas joslas maiņas novēršanas palīgsistēma, kas viegli palīdz ievirzīt automobili atpakaļ savā braukšanas joslā, ja autovadītājs no tās ir nejauši izbraucis, un inteliģentā ārkārtas bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju.

Jaunā Nissan Micra nonāks pārdošanā Baltijas valstīs jau šī gada maijā.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 14.marts 2017 9:58
2 1 Atbildēt

Nu un ko tad šie pamuļķi tur izmērīja?

Kā tas 2 metrus garais cilvēks iesēdīsies aizmugurē kaut vai aiz tās 1.5 metrus garās resnītes?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti