1,4 litri uz 100 km – "Kia Optima Sportswagon Plug-in" startē jūlijā 14

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 13.jūnijs 2017 7:08

Jūlijā Eiropas tirgū kļūs pieejams jaunākais hibrīdauto vidējās klases segmentā - "Kia Optima Sportswagon Plug-in", kas pēc ražotāja datiem uz 100 km patērēs vidēji 1,4 litrus degvielas.

"Kia Optima Sportswagon Plug-in" hibrīdsistēma  ar 205 ZS kopējo jaudu ietver 2,0 litru 156 Zs tiešās iesmidzināšanas benzīna motoru, sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, 68 Zs elektromotoru un kompaktu, bagāžas nodalījuma grīdā iebūvētu litija jonu polimēru akumulatoru bateriju.

11,3 kWh akumulators glabā strāvas krājumus aptuveni 62 kilometriem, kas ir labākais rādītājs starp visiem šobrīd tirgū piedāvātajiem vidējās klases sedaniem un universāliem, bet "Plug-i tehnoloģija ļaus to uzlādēt arī mājas apstākļos.

Automobilis ir ne tikai videi draudzīgs (īpaši elektriskajā režīmā) un dinamisks, ko garantē jau no starta pieejamais 375 Nm griezes moments, bet arī funkcionāls, pateicoties proporcijās 40:20:40 dalāmajai aizmugures sēdekļu atzveltnei un ietilpīgs, ko nodrošina 440 -1574 litru kravas telpa.

Vācijā korejiešu hibrīdauto cena bāzes versijā "Attract" ir 41 940 eiro, kas ņemot vērā valsts atbalstu videi draudzīgo transportlīodzekļu iegādei sarūk līdz 38 940 eiro.   

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 13.jūnijs 2017 13:18
4 0 Atbildēt

Pirms bubināt, precizējiet - hibrīds PLUG IN nozīmē braukt 100% tikai uz akumulatora (KIA sola ~60km, kas ir visai daudz), kad tas savu darbu paveicis un izlādējies, ieslēdzas parasts benzīna dzinējs, ar kuru braukt var iecienītos garos gabalus utt.

Nejaukt ar parastu hibrīdu, kas pastāvīgi miksē gan akumulatora, gan dzinēja enerģiju, piemēram, bremzējot vai lēni ripinoties - tikai uz akumulatora. Straujāk braucot - jau ar dzinēju. Bremzējot - atkal tikai akumulators utt.

kasinsh79 13.jūnijs 2017 13:20
3 1 Atbildēt

Vecīt, goda vārds - lielisks auto pilsētai (un ne tikai). Bez ironijas.

3ton 13.jūnijs 2017 14:36
3 0 Atbildēt

Šajā forumā smejamies par nevajadzīgām mantām nevis nevajadzīgām domām, ja experc! Un turpinot Tavas zooloģiskās asprātības atkārtošu uberhaipa anekdoti, par teoriju un praksi. Dēlēns prasa fāterim, ar ko atšķiras teorija no prakses -Redzi aizej paprasi mammai, vecmammai un opapam, vai viņi pa 1milj. atdotos. Dēlēns prasa opim: Nu gimenes dēļ atdotos, Vecmammai: Nu kas tie par jautājumiem, kā Tev kauna nav, nu naudas dēļ atdotos. Mamma arī atdotos. Tēvs saka dēlam nu redzi dēls, teorētiski mēs abi esam miljonāri, bet realitātē mums ir 2maukas un viens pedarasts.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijā autobuss ar pasažieriem iegāžas upē; ir bojāgājušie (+ VIDEO) 7

Sanktpēterburgā nezināmu iemeslu dēļ pasažieru autobuss nobraucis no ceļa un iegāzies Moikas upē. Lasīt vairāk

 

Lietuvas muitnieki novērš divu "Tesla Cybertruck" izvešanu uz Baltkrieviju 9

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG piedāvā 449 Zs jaudīgu kabrioletu (+ FOTO)

Mercedes-AMG pieteicis CLE 53 4-Matic+ kabrioletu, kas tirgū tiks laists 2024.gada otrajā pusē. Lasīt vairāk

 

Kā baltkrievu tālbraucējs Polijā 350 eiro sodu nopelnīja (+ VIDEO) 21

Baltkrievu "fūres" vadītājs, kurš krustojumā un uz gājēju pārejas apsteidz netrafarētu policijas automašīnu, tiek apturēts un saņem sodu PLN 1500 (350 EUR) apmērā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti