Audi oficiāli prezentējis sedanu flagmani A8 (+ video; foto) 16

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.jūlijs 2017 12:27

Vācijas autobūves kompānija Audi oficiāli prezentējusi savu sedanu līnijas flagmani – jaunās paaudzes A8, kas ieguvis automātisko sastrēgumu asistentu, piekari, kas pacels virsbūves sānus, konstatējot nenovēršamu sadursmi, jaunas komforta funkcijas.

Jaunā modeļa garums ir 5172 mm, tas ir 1945 mm plats un 1473 mm augsts, kā arī apveltīts ar 2998 mm riteņu garenbāzi. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais ir 37 mm garāks, 4 mm šaurāks un 13 mm augstāks, bet atstatums starp asīm palielinājies par 6 mm.

Tagad A8 komplektēts ar HD Matrix-LED starmešiem, bet priekšējā panelī iebūvēta jauna centrālā konsole ar diviem ekrāniem. Augšpusē novietots skārienjutīgs 10,1 collu ekrāns, bet apakšā – 8,6 collu ekrāns, ko izmanto, lai vadītu klimatkontroles sistēmu, pārvaldītu navigāciju utt.

Lai iekļūtu salonā tagad var izmantot arī tālruni ar iebūvētu NFC moduli – tuvinot to durvju rokturim, slēdzenes atbloķēsies.

Sedanam pieejami sēdekļi ar apsildes, ventilācijas un masāžas funkcijām, kā arī īpaša komforta pakete aizmugurējiem pasažieriem. Abus malējos aizmugures sēdekļus var elektriski regulēt gareniski, to atzveltnes slīpumā, bet speciāla komforta pakete ar Rear Seat Remote pulti ļaus regulēt jau pieminētos sēdekļus, klimatkontroli, apgaismojumu, Bang&Olufsen mūzikas sistēmu ar 3D skaņu, kā arī pārvaldīt ar 10,1 collu Andoid planšetdatoru komplektēto multimediju iekārtu.  

Sedana komplektācijā iekļauta adaptīvā kruīzkontrole un autopilota sistēma, kas līdz ātrumam 60 km/h darbojas pilnībā automātiski, neprasot vadītājam pat turēt rokas uz stūres. Pilnībā gan atslābt šoferis nedrīkstēs, jo gadījumā, ja viņš iesnaudīsies, sensors, kas uzmana vadītāja modrību, dos komandu skaņu signālam. Ja reakcija nesekos, ātrums pakāpeniski tiks samazināts līdz automašīna pilnībā apstāsies. Saskaņā ar jaunāko likumdošanu, Vācijā šādu autonomās braukšanas sistēmu varēs sākt izmantot no 2018.gada.

Jau sērijveidā uzstādīta pneimatiskā piekare un pilnpiedziņa, bet piestūrējošies aizmugures riteņi un sporta diferenciālis aizmugurējā asī pieejams par piemaksu. Par piemaksu arī aktīvā piekare ar elektromotoriem un inovatīvo drošības sistēmu, kas pacels virsbūves sānus neizbēgamas sadursmes gadījumā. Šķērsstabilizatoru vietā Audi uzstādījis četrus elektromotorus (pie katra riteņa pa vienam), kas savienoti ar apakšrāmi un piekares svirām un brauciena laikā novērsīs ne tikai virsbūves sasvēršanos, bet spēs to pacelt par 80 mm, ja radīsies tāda nepieciešamība. Ražotājs skaidro, ka konstatējot neizbēgamu sadursmi no sāniem, elektronika dos komandu elektromotoriem, kas pacels virsbūvi par 80 mm, tādejādi galveno trieciena enerģiju uzņems pamatīgi konstruētie automašīnas sliekšņi un grīdas panelis. Veiktie izmēģinājumi pierāda, ka trieciena sekas šādā gadījumā samazinās par 50 procentiem.

Arī parkošanās palīgsistēma varēs darboties pilnīgi patstāvīgi, novietojot bez vadītāja atrašanās kabīnē (sistēmu vada ar viedtālruni) automašīnu stāvvietā vai garāžā, kā arī veikt ceļu atpakaļ, izbraucot līkumus un pagriezienus. Audi uzsver, ka pavisam jaunajam A8 pieejamas 48 dažādas palīgsistēmas.

Sākotnēji A8 tiks piedāvāts ar 3,0 litru sešcilindru benzīna un dīzeļa dzinējiem, kas attīsta 286 un 340 Zs. Vēlāk tiem pievienosies 4,0 litru astoņcilindru motori ar 435 (dīzelis) un 460 ZS (benzīns) un visbeidzot – 585 Zs jaudīgs benzīna W12 motors un Mild-Hybrid (MHEV) hibrīdiekārta ar 449 Zs kopējo jaudu. 100 km/h hibrīdmodifikācija varēs sasniegt 4,9 sekundēs un ar elektrību nobraukt līdz pat 50 km.

Vācijas tirgū jaunais Audi A8 kļūs pieejams rudenī, kur maksās, sākot no 90 600 eiro par bāzes versiju. Klientiem tiks piedāvāts arī dārgākais un vēl komfortablākais pagarinātais modelis A8 L (garums 5302 mm; riteņu bāze +130 mm), kura sākumcena ir par 3500 eiro lielāka. 

Vairāk par jauno Audi A8 var lasīt arī jau agrāk publicētajās ražotāja relīzēs:

Jaunais Audi A8 - lielāks elektriskais spriegums augstākai efektivitātei

Jaunais Audi A8 ir pirmais luksusa klases sedans ar elektrificētu spēka piedziņu standarta aprīkojumā. Tā iekšdedzes dzinēji būs aprīkoti ar daļēja hibrīda (Mild Hybrid) tehnoloģiju, kas nozīmē kvalitatīvāku darbību, labāku veiktspēju un augstāku efektivitāti. Tehnoloģijas pamatā ir 48 voltu elektrosistēma, un Audi A8 ir pirmais modelis, kam tā darbojas kā galvenā elektrosistēma. Audi A8 tiks prezentēts šī gada 11. jūlijā Barselonā, Spānijā Audi Summit laikā.

Daļējā hibrīda sistēma sastāv no diviem galvenajiem komponentiem - ūdens dzeses 48 voltu siksnas ģeneratora-startera (BAS), kas papildina tradicionālo vārpstas starteri. Tas jaunajā Audi A8 ir nepieciešams tikai auksta dzinēja iedarbināšanai. Otrs komponents ir bagāžas nodalījumā uzstādītais litija jonu akumulators, kas uzkrāj MHEV (daļējā hibrīda elektroautomobiļa) enerģiju, kā arī 48 voltu sistēma.

BAS priekšrocības ir īpaši pamanāmas, kad vadītājs piebrauc pie sarkanās gaismas vai apļveida krustojuma. Ja bremzēšanas laikā ieslēdzas luksofora zaļā gaisma vai atbrīvojas ceļš un vadītājs atlaiž bremžu pedāli, tiek iedarbināts iekšdedzes dzinējs un automobilis nekavējoties uzņem ātrumu. Tas ir iespējams, pateicoties ģeneratoram-starterim, kas ir pastāvīgi savienots ar iekšdedzes dzinēju.

Jaunā spēka piedziņa pavisam īpašā veidā apvieno efektivitāti un komfortu - Audi A8, pārvietojoties ar ātrumu no 55 līdz 160 km/h, var līdz pat 40 sekundēm ripot ar pilnībā izslēgtu dzinēju, neradot trokšņus un izmešus. Tiklīdz vadītājs atkal nospiež gāzes pedāli, BAS ātri un vienmērīgi iedarbina iekšdedzes dzinēju. Turklāt Start/Stop funkcija kļūst pieejama, sākot ar 22 km/h.

Ērtā Start/Stop funkcija jaunajā Audi A8 būtiski atšķiras no iepriekšējām sistēmām. Ar plašu savienojamības funkciju klāstu aprīkotais sedans spēj atpazīt dažādas satiksmes situācijas. Ja ceļš priekšā ir brīvs, BAS ātri iedarbina iekšdedzes dzinēju, ļaujot vadītājam strauji uzsākt kustību. Pēc ilgstošas apstāšanās un gadījumos, kad vadītājs vēlas ieslēgt gaisa kondicionētāju, iekšdedzes dzinējs tiek iedarbināts īpaši klusi un vienmērīgi. Automobilis ir aprīkots ar jaunu funkciju - tiklīdz Audi A8 priekšā esošais transportlīdzeklis uzsāk kustību, tiek iedarbināts dzinējs, pat ja bremžu pedālis ir joprojām nospiests. Šāda kontroles stratēģija ļauj vadītājam nekavējoties iekļauties satiksmes plūsmā.

Lai panāktu tik augstu efektivitāti, jaunais Audi A8 ir aprīkots ar izsmalcinātu dzinēja vadības sistēmu. Tā apstrādā gan maršruta datus, gan informāciju no daudzajiem sensoriem, tostarp priekšējās kameras. Dzinēja vadības sistēma izmanto šo aprīkojumu, lai noteiktu, vai A8 atrodas ripošanas vai enerģijas uzkrāšanas režīmā. Visi šie risinājumi ne tikai uzlabo komfortu, bet arī ietaupa degvielu. Audi A8 daļējā hibrīda sistēma samazina degvielas patēriņu līdz pat 0,7 l/100 km.

Jaunā Audi A8 aktīvā balstiekārta maksimālam komfortam un dinamikai

Audi A8 ir daudzpusīgs automobilis, kas, pateicoties aktīvajai balstiekārtai, ir viegli vadāms sedans, piedāvājot gludu braukšanu, ko novērtēs patiesa komforta cienītāji, savukārt entuziasti varēs izbaudīt Audi A8 sportiskās īpašības. Šo elastību nodrošina jaunā, aktīvā balstiekārta, ko darbina 48 voltu elektrosistēma, kas pirmo reizi tiek izmantota kā galvenā elektrosistēma. Jaunais Audi A8 tiks prezentēts Barselonā, 11.jūlijā, Audi Summit ietvaros.

Jaunā Audi A8 balstiekārta ir aktīva, elektromehāniska balstiekārtas sistēma, kurā katrs ritenis tiek vadīts individuāli, pielāgojoties attiecīgajiem ceļa apstākļiem. Katrs ritenis ir aprīkots ar elektromotoru, ko darbina galvenā 48 voltu elektrosistēma. Sistēmā ir iekļauti šādi papildu elementi ? pārvadmehānismi, rotējošas caurules kopā ar iekšējiem titāna vērpstieņiem un svira, kas nodrošina līdz pat 1100 Nm balstu, izmantojot sakabes stieni.

Pateicoties priekšējai kamerai, luksusa sedans jau iepriekš nosaka ceļa nelīdzenumus un pielāgo aktīvo balstiekārtu. Pirms automobilis ir sasniedzis izcilni, Audi izstrādātā priekšskatījuma funkcija jau aktīvi kontrolē balstiekārtu, tādējādi balstiekārta reaģē tieši laikā, gandrīz pilnībā izvairoties no jebkurām vibrācijām un triecieniem. Šis sarežģītais process notiek vien dažu sekundes tūkstošdaļu laikā, kamerai sniedzot informāciju par ceļa seguma stāvokli 18 reizes sekundē. Elektroniskā šasijas platforma apstrādā informāciju par ceļa virsmu un precīzi kontrolē visas balstiekārtas daļas gandrīz reāllaikā. Kopā ar A8 modelim pielāgoto pneimatisko balstiekārtu inovatīvā balstiekārtas koncepcija šādā veidā nodrošina pilnīgi jaunu braukšanas pieredzi. Neatkarīgi no augstā komforta līmeņa jaunais luksusa klases sedans, pat braucot ļoti dinamiski un sportiski, lieliski turas uz ceļa.

Aktīvā balstiekārta īpaši ietekmē un samazina auto virsbūves svārstības, veicot pagriezienus, kā arī šūpošanos ? bremzējot vai uzņemot ātrumu. Klients var dinamiski vadīt transportlīdzekli vai, atrodoties ceļā, netraucēti strādāt aizmugurējā sēdeklī.

Dinamiskā un aizmugurējās ass stūrēšanas inovatīvā kombinācija nodrošina manevrētspēju un stabilitāti visu riteņu stūrēšanas veidā ? stūrēšanas iekārta ir sportiska un precīza, garantējot augsta līmeņa vadāmības stabilitāti, tajā pat laikā padarot stūrēšanu ļoti ērtu. A8 ir mazāks apgrieziena rādiuss nekā Audi A4.

Jaunā Audi A8 aktīvā balstiekārta kopā ar Audi Pre sense 360? paceļ pasīvo drošību jaunā līmenī. Centrālajā vadības sistēmā (zFAS) iestrādāti sensori, kas ap automobili nosaka sadursmes riskus. 

Audi A8 pagarinātā modifikācija A8 L

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 11.jūlijs 2017 18:48
6 0 Atbildēt

Komentāri tikai pierāda manu pētījumu.

Visus tos tukšos, mazos Audi pērk lauksaimnieki, kuri tic, ka kaut kur, pasaulē braukā viens maksimāli nokomplektēts audi a8. Cilvēks brauc ar savu skārda bundžu ar 2.5 tdi, kura sliktāk aprūkota par mazdu, bet iedomājas, ka tas ir a8.

Audi ir audi tikai maksimālajā komplektācijā. Tas, ko jūs te rakstat, ka tehnoloģijām bagāts. Bet realitātē 85% braukā ar tukšiem a4, a6 vai 80 un 100.

viencexperc 11.jūlijs 2017 13:40
5 6 Atbildēt

Auto, kas domāts cilvēkiem, kuri grib izskatīties tāpat kā strādnieki ar audi a4 ( jo vizuāli viņus spēs atšķirt tikai skatoties no sāna vai no aizmugures izlasot uzrakstu - "a8").

Pat bāzes versijā šim auto būs 60.-to gadu manuālā krēslu regulēšana, manuālā aizmugurējo logu atvēršana, bez apsildes ( spoguļu, krēslu) bez elektrikas. Tā teikt - īsts laucinieku prēmiums. Lai gan, daži traktori, piemēram john deere pat bāzītē labāk aprīkots.

viencexperc 11.jūlijs 2017 20:00
4 0 Atbildēt

Un nevajag cepties. Redziet, es a8 saku, ka tas ir A4 (!!!) kopija. Nevis audi 80, kā tas bija vēl gadus piecus atpakaļ.

Brauks tāds laucinieks ar a8, bet cilvēki domās, ka tas ir ierastais a4, nevis audi 80.

Tas ir liels progress.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti