"Mercedes" atsauks 3 miljonus dīzeļauto 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.jūlijs 2017 6:04

Vācijas autobūves kompānija "Mercedes-Benz" paziņojusi par atsaukumu trim miljoniem ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automobiļu. Servisa akcija sāksies nākamnedēļ un ražotājam izmaksās 220 miljonus eiro.

"Mercedes" veiks izmaiņas automašīnas elektroniskajā vadības blokā, lai samazinātu kaitīgo izmešu daudzumu izplūdes gāzēs un izvairītos no soda, ko nācās saņemt Volkswagen koncernam sakarā ar bēdīgi slaveno “dīzeļgeitu”.

Jau tika ziņots, ka "Daimler" koncerns, kura sastāvā ietilpst arī “Mercedes-Benz” manipulējis automobiļu dīzeļdzinējiem, lai mākslīgi samazinātu to kaitīgo izmešu apjomu, ceturtdien vēsta mediji.

"Uzņēmums pārdevis automašīnas ar augstāku par atļautu kaitīgo izmešu apjomu gandrīz desmit gadu garumā no 2008.gada līdz 2016.gadam," norāda laikraksts "Sueddeutsche Zeitung".

Kopīgi ar raidorganizācijām NDR un WDR laikrakstam bijusi pieeja Štutgartes tiesas izdotam kratīšanas orderim, kas maija beigās ļāva izmeklētājiem veikt kratīšanas 11 "Daimler" piederošos īpašumos.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka uzņēmums izmantojis līdzīgas kaitīgo izmešu manipulēšanas programmatūras, kādas izmantojis konkurents "Volkswagen", kas 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad kompānija atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Izmeklētāji uzskata, ka ar "OM 642" un "OM 651" dzinējiem aprīkotas automašīnas testu apstākļos izfiltrē 95%-99% kaitīgo izmešu, bet reālos braukšanas apstākļos vien aptuveni 35%-85%.

Lai izslēgtu iespēju, ka arī nākotnē kompāniju varētu skart līdzīgas problēmas, "Mercedes-Benz" ieguldījis 3 miljardus eiro un izstrādājis pilnībā jaunu dīzeļa motoru paaudzi, ko jau pārbaudījis neatkarīgs pētniecības institūts un atzinis, ka izmešu jomā panākts priekšzīmīgs rezultāts

Jaunās paaudzes četrcilindru motors “OM 654” jau tiek iebūvēts jaunajai E-klasei, aizsākot jauno motoru ēru, kas drīzumā aizstās iepriekšējos visā “Mercedes” motoru paletē.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nomiks 20.jūlijs 2017 10:02
5 0 Atbildēt

viencexperc tikai tikai dīvānā piršānā ir eksperts. Ar matemātiku ļoti čābīgi...

viencexperc 20.jūlijs 2017 6:07
2 0 Atbildēt

: ...atsaukumu trim miljoniem ar dīzeļdzinējiem aprīkotu automobiļu. Servisa akcija sāksies nākamnedēļ un ražotājam izmaksās 220 miljonus eiro..."

Viss pareizi? Man šķiet, ka kaut kas salaists dēlī. Izmaksās 220 miljoni, atsauks 3 miljonus. Sanak ka katrs atsauktais auto izmaksās 7 eiro? Ko var izdarīt par 7 eiro?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti