Hyundai „karsto” hečbeku izpērk 2 dienu laikā (+ foto) 2

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.augusts 2017 15:40

Vācijā visa 100 eksemplāru lielā Hyundai sportiskā hečbeka i30 N First Edition (275 Zs) sērija izpirkta divu dienu laikā, vēsta vācu mediji.

Hyundai i30 N ir Dienvidkorejas kompānijas vēsturē pirmais sportiskai braukšanai konstruētais hečbeks, kas Eiropas tirgū konkurēs ar Volkswagen Golf GTI, Peugeot 308 GTi un Ford Focus ST.

Piecdurvju hečbeks izstrādāts Hyundai izpētes un attīstības centrā Vācijā un savu meistarību kaldinājis Nirburgringas trasē. Zināms, ka projektu vadījis bijušais BMW M vadošais speciālists, Alberts Birmans, bet praktiskie testi jau minētajā sacīkšu trasē aizvadīti vairāk nekā 10 000 km garumā.

Sportiskā automašīna veidota uz piecdurvju i30 hečbeka bāzes, taču apgādāta ar 4 mm zemāku piekari, jaunu izplūdes sistēmu un elektroniski vadāmu pašbloķējošo diferenciāli.

Komplektu papildina spēcīgākas bremzes, 18 vai 19 collu riteņu diski, aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar lielākiem gaisa pievadiem un difuzoru.

Motortelpā atrodas 2,0 litru četrcilindru turbomotors, kas pieejams divās jaudas pakāpēs un strādā komplektā ar sešu pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Bāzes versijā tas attīsta 250 Zs (353 Nm), kas 100 km/h ļauj sasniegt 6,4 sekundēs, savukārt jaudīgākais variants attīsta 275 Zs, kas līdz simtam ļauj paātrināties par 0,3 sekundēm ātrāk. Maksimālais ātrums abos gadījumos 250 km/h – elektroniski ierobežots.

Vadītāja rīcībā ir pieci braukšanas režīmi: Eco, Normal, Sport, Sport N un Custom N, kurus var viegli mainīt, izmantojot divas pogas uz stūres. Atkarībā no izvēles, elektronika pārveidos amortizatoru, stūres iekārtas un akseleratora darbības algoritmus, izmainīs izplūdes sistēmas skanējumu.  

Hyundai i30 N tiks ražots Čehijā un uz konveijera nonāks jau līdz 2017.gada beigām.

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 1.augusts 2017 19:33
0 0 Atbildēt

Tā var būt tikai Eiropā.

Normāla izmēra auto nevar uztaisīt sportisku? Hjundai i40 sport būs priekš eiropas nēģeriem pārāk dārgs?

msh 2.augusts 2017 18:21
0 0 Atbildēt

Nu bet šis jau arī ir normāla izmēra mašīna - priekš kam govīm būtu jālido?

Hujdajs netēmē uz tādu jūtami mazāku tirgu, bez tam, pie mūsdienas pseidoekoloģijas normām, tas nav hujdaja interesēs - lielākai un smagākai mašīnai ļaut paātrināties līdz simtam sešās sekundēs, jo tāda mašīna izdalīs vairāk oglekļa dioksīda kā šī. Bez tam, tādai arī vajadzēs niknāku motoru. Tā jau visādu iemeslu dēļ tas hujdajs ir šausmīgi smags un tāpēc lēns - vecais labais audī S2 ar 230 zs turbiķi līdz simtam uzraujas tik ilgi, cik šitas ar 275, jo S2 ar visiem pieciem katliem un pilnpiedziņu svēra tik, cik šitā golfa klases miza bez nekā no tā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti