"BMW" modernizē elektrisko "i3" un pievieno sportisko versiju (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.augusts 2017 13:48

Vācijas autobūves kompānija "BMW" modernizējusi elektriskās piedziņas hečbeku "i3" un papildinājusi modeļu saimi ar sportisko modifikāciju "i3s".

"BMW i3s" aprīkots ar pārveidotu elektromotoru, kas atšķirībā no standarta versijas attīsta par 14 ZS un 20 Nm vairāk, proti 184 Zs un 270 Nm. No vietas līdz simtam šāds elektromobilis paātrinās 6,9 sekundēs (par 0,3 sekundēm ātrāk nekā "i3"), bet maksimālais ātrums pārsniedz 160 km/h.

Sportiskajai versijai ir arī mazliet savādāka konstrukcija – piekare ir par 10 mm zemāka, bet aizmugures riteņu šķērsbāze – par 40 mm platāka. Piekarei izmantotas stingrākas atsperes, amortizatori un šķērsstabilizatori, izmainīta stabilizācijas sistēmas darbība. Vadītāja rīcībā ir sporta režīms, kas maina stūres iekārtas un akseleratora pedāļa atbildes reakciju.

Gan standarta modelis, gan sportiskais "i3" tiek komplektēts ar 33,2 kilovatstundu litija-jonu akumulatoriem, kas nodrošina aptuveni 300 km gaitas rezervi. Lai nodrošinātu lielāku nobraukumu, par piemaksu var pasūtīt 647 kubikcentimetru divcilindru benzīna motoru, kas darbojas kā ģenerators un papildina strāvas krājumus.

Modernizētā "i3" vizuālais tēls mainījies minimāli. Var atzīmēt nedaudz savādākas formas buferus un aizmugures lukturus, kā arī to, ka LED lukturi tagad iekļauti jau no rūpnīcas.

Opciju sarakstā modernizēts multimediju komplekss ar 10,3 collu ekrānu, kā arī jauna akumulatoru uzlādēšanas iekārta "TurboCord", ko var pieslēgt pie 120 un 240 voltu sistēmas.

Modernizēto "BMW i3" un "i3s" pirmizrāde paredzēta septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē.  

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
dsa 29.augusts 2017 18:34
5 1 Atbildēt

BMW ir spēks, daile un vārds. Kamēr ševroļē ir kā lēta ielene, guļās zem katra pretīmnācēja. Atverot kapotu pat nevar pateikt ko ir ražojis pats un kas (pārsvarā) ir sasūkāts no iepriekšējiem jājējiem.

viencexperc 29.augusts 2017 13:58
4 0 Atbildēt

Labs video par iepriekšējo i3.

Gopņiku auto faniem labāk neskatīties.

viencexperc 29.augusts 2017 14:10
4 1 Atbildēt

Par šīs parodijas cenu var nopirkt Bolt Ev ( ševrolet). Tam gaitas rezerve ir 380 km ( i3 kopā ar 9 litrīgo benzīna bāku - tikai 300) , uzrāviens 0-100 ir 6.5 sekundēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti