"BMW" modernizē elektrisko "i3" un pievieno sportisko versiju (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.augusts 2017 13:48

Vācijas autobūves kompānija "BMW" modernizējusi elektriskās piedziņas hečbeku "i3" un papildinājusi modeļu saimi ar sportisko modifikāciju "i3s".

"BMW i3s" aprīkots ar pārveidotu elektromotoru, kas atšķirībā no standarta versijas attīsta par 14 ZS un 20 Nm vairāk, proti 184 Zs un 270 Nm. No vietas līdz simtam šāds elektromobilis paātrinās 6,9 sekundēs (par 0,3 sekundēm ātrāk nekā "i3"), bet maksimālais ātrums pārsniedz 160 km/h.

Sportiskajai versijai ir arī mazliet savādāka konstrukcija – piekare ir par 10 mm zemāka, bet aizmugures riteņu šķērsbāze – par 40 mm platāka. Piekarei izmantotas stingrākas atsperes, amortizatori un šķērsstabilizatori, izmainīta stabilizācijas sistēmas darbība. Vadītāja rīcībā ir sporta režīms, kas maina stūres iekārtas un akseleratora pedāļa atbildes reakciju.

Gan standarta modelis, gan sportiskais "i3" tiek komplektēts ar 33,2 kilovatstundu litija-jonu akumulatoriem, kas nodrošina aptuveni 300 km gaitas rezervi. Lai nodrošinātu lielāku nobraukumu, par piemaksu var pasūtīt 647 kubikcentimetru divcilindru benzīna motoru, kas darbojas kā ģenerators un papildina strāvas krājumus.

Modernizētā "i3" vizuālais tēls mainījies minimāli. Var atzīmēt nedaudz savādākas formas buferus un aizmugures lukturus, kā arī to, ka LED lukturi tagad iekļauti jau no rūpnīcas.

Opciju sarakstā modernizēts multimediju komplekss ar 10,3 collu ekrānu, kā arī jauna akumulatoru uzlādēšanas iekārta "TurboCord", ko var pieslēgt pie 120 un 240 voltu sistēmas.

Modernizēto "BMW i3" un "i3s" pirmizrāde paredzēta septembrī gaidāmajā Frankfurtes autoizstādē.  

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 29.augusts 2017 13:58
4 0 Atbildēt

Labs video par iepriekšējo i3.

Gopņiku auto faniem labāk neskatīties.

viencexperc 29.augusts 2017 14:03
1 1 Atbildēt

Tur nav ko modernizēt. Labāk būtu uzbūvējuši jaunu.

viencexperc 29.augusts 2017 14:10
4 1 Atbildēt

Par šīs parodijas cenu var nopirkt Bolt Ev ( ševrolet). Tam gaitas rezerve ir 380 km ( i3 kopā ar 9 litrīgo benzīna bāku - tikai 300) , uzrāviens 0-100 ir 6.5 sekundēs.

dsa 29.augusts 2017 18:34
5 1 Atbildēt

BMW ir spēks, daile un vārds. Kamēr ševroļē ir kā lēta ielene, guļās zem katra pretīmnācēja. Atverot kapotu pat nevar pateikt ko ir ražojis pats un kas (pārsvarā) ir sasūkāts no iepriekšējiem jājējiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti